Vasaras ogu kūka

Cepšanas forma 2.4 litru tilpumā 1,5 stunda
Vasaras ogu kūka
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

  • 200 g sviesta
  • 4 olas
  • 320 g Dansukker cukurbiešu cukura
  • 75 g Dansukker Dzidrā sīrupa
  • 360 g miltu
  • 4 tējkar. cepamā pulvera
  • 1 ēdamkar. Dansukker vaniļas cukura
  • 1 citrona rīvēta miziņa
  • 200 ml piena
  • 300 ml ogu pēc izvēles

Cepeškrāsni uzsilda līdz 175°C.

Cepamo formu ietauko un pārkaisa ar miltiem. Pusi ogu daudzuma izkārto formā.

Izkausē sviestu un atstāj atdzesēties. Pievieno pusi no ogu daudzuma.

Olas, cukuru un sīrupu saputo gaisīgā masā. Miltiem pievieno rīvēto citrona miziņu, vaniļas cukuru un cepamo pulveri. Miltu maisījumu pievieno olu masai. Iemaisa sviesta un ogu masu, pievieno pienu un visu vienmērīgi izmaisa.

Pilda kūku formā un cep 50 – 60 minūtes.

Šo recepti sastādīja

Dansukker