Vasaras ogu kūka

Cepšanas forma 2.4 litru tilpumā

PT1H

1,5 stunda

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

200 g sviesta
4 olas
320 g Dansukker cukurbiešu cukura
75 g Dansukker Dzidrā sīrupa
360 g miltu
4 tējkar. cepamā pulvera
1 ēdamkar. Dansukker vaniļas cukura
1 citrona rīvēta miziņa
200 ml piena
300 ml ogu pēc izvēles

Instrukcijas

Cepeškrāsni uzsilda līdz 175°C.

Cepamo formu ietauko un pārkaisa ar miltiem. Pusi ogu daudzuma izkārto formā.

Izkausē sviestu un atstāj atdzesēties. Pievieno pusi no ogu daudzuma.

Olas, cukuru un sīrupu saputo gaisīgā masā. Miltiem pievieno rīvēto citrona miziņu, vaniļas cukuru un cepamo pulveri. Miltu maisījumu pievieno olu masai. Iemaisa sviesta un ogu masu, pievieno pienu un visu vienmērīgi izmaisa.

Pilda kūku formā un cep 50 – 60 minūtes.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Upeņu plātsmaize ar vaniļu

Gardumi ar vasaras ogām

Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Laima tarte ar aveņu Marmora pildījumu

Burvīgās avenes

Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Plūškoka sangrija

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.