Sastāvdaļas
200 g sviesta
4 olas
320 g Dansukker cukurbiešu cukura
75 g Dansukker Dzidrā sīrupa
360 g miltu
4 tējkar. cepamā pulvera
1 ēdamkar. Dansukker vaniļas cukura
1 citrona rīvēta miziņa
200 ml piena
300 ml ogu pēc izvēles
Instrukcijas
Cepeškrāsni uzsilda līdz 175°C.
Cepamo formu ietauko un pārkaisa ar miltiem. Pusi ogu daudzuma izkārto formā.
Izkausē sviestu un atstāj atdzesēties. Pievieno pusi no ogu daudzuma.
Olas, cukuru un sīrupu saputo gaisīgā masā. Miltiem pievieno rīvēto citrona miziņu, vaniļas cukuru un cepamo pulveri. Miltu maisījumu pievieno olu masai. Iemaisa sviesta un ogu masu, pievieno pienu un visu vienmērīgi izmaisa.
Pilda kūku formā un cep 50 – 60 minūtes.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.