Vasaras kūka ar kazeņu krēmu un šokolādi

30 gabaliņi 1 stunda
Vasaras kūka ar kazeņu krēmu un šokolādi
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

  • 200 g marcipāna
  • 2 olu baltumi
  • 75 g Dansukker Farīna cukura

Sviesta krēmam

  • 90 ml kazeņu biezeņa (apmēram 200 g kazeņu)
  • 1 olas dzeltenums
  • 180 g Dansukker pūdercukura
  • 200 g mīksta sviesta

Virskārtai

  • 200 g baltās vai tumšās šokolādes

Cepeškrāsni noregulē uz 180°C.

Marcipānu sarīvē un sakuļ kopā ar olu baltumiem un Farīna cukuru.

Maisījumu izklāj uz cepampapīra 20x30 cm izmērā. Cep krāsns vidējā daļā 10-12 minūtes, atkarībā no tā, cik mīkstu vai kraukšķīgu cepumu vēlaties. Atdzesē.

Sagatavo sviesta krēmu. Kazenes katliņā uzkarsē, nepārtraukti maisot. Caur sietu izberž ogu biezeni un atdzesē. Olu dzeltenumus sakuļ kopā ar pūdercukuru. Pa gabaliņam pievieno mīkstu sviestu. Turpina kult apmēram 10 minūtes. Pievieno kazeņu biezeni, sakuļ vijīgā masā un atdzesē ledusskapī 20 minūtes.

Sviesta krēmu pārklāj pamatnei un novieto saldētavā. Ūdens peldē izkausē šokolādi. Pārklāj kūkai un liek atpakaļ saldētavā. Pirms pasniegšanas sagriež gabaliņos.

Šo recepti sastādīja

Dansukker