Vasaras kūka ar kazeņu krēmu un šokolādi

30 gabaliņi

PT55M

1 stunda

Atzīme (5 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

200 g marcipāna
2 olu baltumi
75 g Dansukker Farīna cukura

Sviesta krēmam
90 ml kazeņu biezeņa (apmēram 200 g kazeņu)
1 olas dzeltenums
180 g Dansukker pūdercukura
200 g mīksta sviesta

Virskārtai
200 g baltās vai tumšās šokolādes

Instrukcijas

Cepeškrāsni noregulē uz 180°C.

Marcipānu sarīvē un sakuļ kopā ar olu baltumiem un Farīna cukuru.

Maisījumu izklāj uz cepampapīra 20x30 cm izmērā. Cep krāsns vidējā daļā 10-12 minūtes, atkarībā no tā, cik mīkstu vai kraukšķīgu cepumu vēlaties. Atdzesē.

Sagatavo sviesta krēmu. Kazenes katliņā uzkarsē, nepārtraukti maisot. Caur sietu izberž ogu biezeni un atdzesē. Olu dzeltenumus sakuļ kopā ar pūdercukuru. Pa gabaliņam pievieno mīkstu sviestu. Turpina kult apmēram 10 minūtes. Pievieno kazeņu biezeni, sakuļ vijīgā masā un atdzesē ledusskapī 20 minūtes.

Sviesta krēmu pārklāj pamatnei un novieto saldētavā. Ūdens peldē izkausē šokolādi. Pārklāj kūkai un liek atpakaļ saldētavā. Pirms pasniegšanas sagriež gabaliņos.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Upeņu plātsmaize ar vaniļu

Gardumi ar vasaras ogām

Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Laima tarte ar aveņu Marmora pildījumu

Burvīgās avenes

Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Plūškoka sangrija

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.