Sastāvdaļas
200 g marcipāna
2 olu baltumi
75 g Dansukker Farīna cukura
Sviesta krēmam
90 ml kazeņu biezeņa (apmēram 200 g kazeņu)
1 olas dzeltenums
180 g Dansukker pūdercukura
200 g mīksta sviesta
Virskārtai
200 g baltās vai tumšās šokolādes
Instrukcijas
Cepeškrāsni noregulē uz 180°C.
Marcipānu sarīvē un sakuļ kopā ar olu baltumiem un Farīna cukuru.
Maisījumu izklāj uz cepampapīra 20x30 cm izmērā. Cep krāsns vidējā daļā 10-12 minūtes, atkarībā no tā, cik mīkstu vai kraukšķīgu cepumu vēlaties. Atdzesē.
Sagatavo sviesta krēmu. Kazenes katliņā uzkarsē, nepārtraukti maisot. Caur sietu izberž ogu biezeni un atdzesē. Olu dzeltenumus sakuļ kopā ar pūdercukuru. Pa gabaliņam pievieno mīkstu sviestu. Turpina kult apmēram 10 minūtes. Pievieno kazeņu biezeni, sakuļ vijīgā masā un atdzesē ledusskapī 20 minūtes.
Sviesta krēmu pārklāj pamatnei un novieto saldētavā. Ūdens peldē izkausē šokolādi. Pārklāj kūkai un liek atpakaļ saldētavā. Pirms pasniegšanas sagriež gabaliņos.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.