Sastāvdaļas
100 g mīksta sviesta vai margarīna
150 g Dansukker baltā cukura
240 g miltu
20 g Dansukker vaniļas cukura
10 g cepamā pulvera
3 g sāls
1 ola
100 ml trekna skābā krējuma
Pildījumam
60 g mīksta sviesta vai margarīna
180 g3180 g1 Dansukker pūdercukura
150 g krējumsiera
75 g ogu, piem., aveņu vai melleņu
Instrukcijas
Sviestu ar cukuru saputo, pievieno sausās sastāvdaļas. Olas saputo kopā ar skābo krējumu un samaisa visu pastai līdzīgā masā. Pastu iepilda dekorēšanas maisiņā un uz cepamā papīra izspiež 1 lata monētas lieluma piciņas. Ja dekorēšanas maisiņa nav, piciņas var veidot ar karotīti. Cep cepeškrāsns vidējā daļā 8 minūtes 175°C temperatūrā. Sekojiet, lai cepumu maliņas neapdegtu. Atstāj dzesēties uz restītēm.
Pildījuma sastāvdaļas samaisa. Vienu pusi no cepumiņiem pārklāj ar pildījumu, otru pusi cepumu uzspiež virsū. Pasniedz svaigus.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.