Vasaras bezē cepumi

40-60 bezē cepumu

PT1H

3,5 stundas

Atzīme (171 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

4-5 olu baltumi (aptuveni 150 g)
300 g Dansukker cukurbiešu cukura
1/2 tējkar. etiķa

Instrukcijas

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200°C.

Cepešpannu (30 x 40 cm) izklāj ar cepamo papīru, pārkaisa ar cukuru un uz 5 minūtēm liek cepeškrāsnī. Stingrās, gaisīgās putās saputo olu baltumus. Izņem cepešpannu no krāsns un krāsns temperatūru samazina līdz 100°C.

Olu baltumus turpina putot, pamazām pievienojot uzkarsēto cukuru. Pievieno etiķi. Maksimālajā ātrumā turpina putot 5-10 minūtes vai līdz masa kļūst necaurspīdīga un blīva.

Ar karoti vai konditorejas tūtiņu uz pannas liek vienāda izmēra piciņas. Žāvē cepeškrāsnī 100°C 3 stundas. Cepeškrāsni izslēdz, bet cepumus atstāj krāsnī, līdz tie atdzisuši.

Pēc vēlēšanās var pievienot garšvielas:
• 2 ēdamkarotes rīvētas citronu miziņas un dzeltenu pārtikas krāsvielu;
• 50 g kaltētu kokosriekstu skaidiņu, pusi daudzuma pievienojot bezē masai un ar otru pusi pārkaisot cepumu virsmu;
• 3 ēdamkarotes kaltētu aveņu un sarkanu vai rozā pārtikas krāsvielu;
• 3 ēdamkarotes kakao bez piedevām. 1 ēdamkaroti pievieno bezē masai, bet atlikušo daudzumu pārkaisa cepumiem.


Padoms

izmēģiniet pagatavot bezē ar Gaišo Muscovado cukuru vai Nerafinēto niedru cukuru.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Piparkūku rulete ar karameļu pildījumu un brūkleņu glazūru

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā. Tomēr iespējams, ka pārmaiņas pēc jūs vēlētos pamēģināt kaut ko pilnīgi jaunu un atšķirīgu. Varbūt tieši šogad jūs atklāsiet kādu jaunu, sev tīkamu gardumu.

Piparkūku siltumnīca

Piparkūkas

Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Dzēriens “Ziemas pasaka”

Ziemassvētku dzērieni

Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.

Braunija maisījums burciņā

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku sirsniņas

Ziemassvētku sirsniņas

Atrodiet receptes un iedvesmu unikālām Ziemassvētku sirsniņām visiem, kas jums rūp.