Vasaras bezē cepumi

40-60 bezē cepumu

3,5 stundas

Atzīme (21 gab)

Sastāvdaļas

4-5 olu baltumi (aptuveni 150 g)
300 g Dansukker cukurbiešu cukura
1/2 tējkar. etiķa

Instrukcijas

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200°C.

Cepešpannu (30 x 40 cm) izklāj ar cepamo papīru, pārkaisa ar cukuru un uz 5 minūtēm liek cepeškrāsnī. Stingrās, gaisīgās putās saputo olu baltumus. Izņem cepešpannu no krāsns un krāsns temperatūru samazina līdz 100°C.

Olu baltumus turpina putot, pamazām pievienojot uzkarsēto cukuru. Pievieno etiķi. Maksimālajā ātrumā turpina putot 5-10 minūtes vai līdz masa kļūst necaurspīdīga un blīva.

Ar karoti vai konditorejas tūtiņu uz pannas liek vienāda izmēra piciņas. Žāvē cepeškrāsnī 100°C 3 stundas. Cepeškrāsni izslēdz, bet cepumus atstāj krāsnī, līdz tie atdzisuši.

Pēc vēlēšanās var pievienot garšvielas:
• 2 ēdamkarotes rīvētas citronu miziņas un dzeltenu pārtikas krāsvielu;
• 50 g kaltētu kokosriekstu skaidiņu, pusi daudzuma pievienojot bezē masai un ar otru pusi pārkaisot cepumu virsmu;
• 3 ēdamkarotes kaltētu aveņu un sarkanu vai rozā pārtikas krāsvielu;
• 3 ēdamkarotes kakao bez piedevām. 1 ēdamkaroti pievieno bezē masai, bet atlikušo daudzumu pārkaisa cepumiem.


Padoms

izmēģiniet pagatavot bezē ar Gaišo Muscovado cukuru vai Nerafinēto niedru cukuru.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Ziemassvētku cepumi

Ziemassvētkos galdā likt varam ne tikai piparkūkas! Klasiskie cepumi ar Ziemassvētku pieskaņu lieliski iederēsies, baudot kafijas pauzi Ziemassvētkos.

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku deserti

Ziemas vidū apkārt virmo klementīnu un safrāna smarža. Šī smarža vēstī, ka uz zemes ir arī tādas vietas, kur nav tik tumšs un tik auksts, kā pie mums, ziemeļos.

Ziemassvētku dzērieni

Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.