Sastāvdaļas
4-5 olu baltumi (aptuveni 150 g)
300 g Dansukker cukurbiešu cukura
1/2 tējkar. etiķa
Instrukcijas
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200°C.
Cepešpannu (30 x 40 cm) izklāj ar cepamo papīru, pārkaisa ar cukuru un uz 5 minūtēm liek cepeškrāsnī. Stingrās, gaisīgās putās saputo olu baltumus. Izņem cepešpannu no krāsns un krāsns temperatūru samazina līdz 100°C.
Olu baltumus turpina putot, pamazām pievienojot uzkarsēto cukuru. Pievieno etiķi. Maksimālajā ātrumā turpina putot 5-10 minūtes vai līdz masa kļūst necaurspīdīga un blīva.
Ar karoti vai konditorejas tūtiņu uz pannas liek vienāda izmēra piciņas. Žāvē cepeškrāsnī 100°C 3 stundas. Cepeškrāsni izslēdz, bet cepumus atstāj krāsnī, līdz tie atdzisuši.
Pēc vēlēšanās var pievienot garšvielas:
• 2 ēdamkarotes rīvētas citronu miziņas un dzeltenu pārtikas krāsvielu;
• 50 g kaltētu kokosriekstu skaidiņu, pusi daudzuma pievienojot bezē masai un ar otru pusi pārkaisot cepumu virsmu;
• 3 ēdamkarotes kaltētu aveņu un sarkanu vai rozā pārtikas krāsvielu;
• 3 ēdamkarotes kakao bez piedevām. 1 ēdamkaroti pievieno bezē masai, bet atlikušo daudzumu pārkaisa cepumiem.
Padoms
izmēģiniet pagatavot bezē ar Gaišo Muscovado cukuru vai Nerafinēto niedru cukuru.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
![Ievārījumu un marmelādes](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fInspiration%2fjam-jars-and-berries.jpg&width=640&format=webp)
Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.
![Saldējums ar ievārījumu un cepumiem](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fsyltgrottsglass.jpg&width=640&format=webp)
Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!
![Rabarberu un zemeņu siera kūka](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2frabarber-och-jordgubbscheesecake.jpg&width=640&format=webp)
Gardumi ar vasaras ogām
Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.
![Rabarberu limonāde](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2frabarberbubbel_.jpg&width=640&format=webp)
Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Cienā ar slāpes remdējošiem dzērieniem vasaras karstumā! Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.
![Plūškoka Panna Cotta ar laima sulā marinētām ogām](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fpannacotta_elderflower.jpg&width=640&format=webp)
Vasaras deserti
Karstā laikā ir īpaši patīkami, ja vari cienāt ar saldskābu un atsvaidzinošu vasaras desertu, ko pasniedz grila vakara vai vasaras ballītes noslēgumā. Šeit atradīsi brīnišķīgus vasaras desertus, kas noderēs gan tiem, kas vēlas vienkāršākas alternatīvas, gan tiem, kas vēlas izmēģināt ko nedaudz sarežģītāku.
![Sīrupi vasarā](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fbasic-recipe-for-lemonade.jpg&width=640&format=webp)
Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.