Vasaras bezē cepumi

40-60 bezē cepumu

PT1H

3,5 stundas

Atzīme (171 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

4-5 olu baltumi (aptuveni 150 g)
300 g Dansukker cukurbiešu cukura
1/2 tējkar. etiķa

Instrukcijas

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200°C.

Cepešpannu (30 x 40 cm) izklāj ar cepamo papīru, pārkaisa ar cukuru un uz 5 minūtēm liek cepeškrāsnī. Stingrās, gaisīgās putās saputo olu baltumus. Izņem cepešpannu no krāsns un krāsns temperatūru samazina līdz 100°C.

Olu baltumus turpina putot, pamazām pievienojot uzkarsēto cukuru. Pievieno etiķi. Maksimālajā ātrumā turpina putot 5-10 minūtes vai līdz masa kļūst necaurspīdīga un blīva.

Ar karoti vai konditorejas tūtiņu uz pannas liek vienāda izmēra piciņas. Žāvē cepeškrāsnī 100°C 3 stundas. Cepeškrāsni izslēdz, bet cepumus atstāj krāsnī, līdz tie atdzisuši.

Pēc vēlēšanās var pievienot garšvielas:
• 2 ēdamkarotes rīvētas citronu miziņas un dzeltenu pārtikas krāsvielu;
• 50 g kaltētu kokosriekstu skaidiņu, pusi daudzuma pievienojot bezē masai un ar otru pusi pārkaisot cepumu virsmu;
• 3 ēdamkarotes kaltētu aveņu un sarkanu vai rozā pārtikas krāsvielu;
• 3 ēdamkarotes kakao bez piedevām. 1 ēdamkaroti pievieno bezē masai, bet atlikušo daudzumu pārkaisa cepumiem.


Padoms

izmēģiniet pagatavot bezē ar Gaišo Muscovado cukuru vai Nerafinēto niedru cukuru.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Burkānkūkas suflē

Valsts svētkiem un svinībām

Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.