Vaniļas vainadziņi

75 gab.

Atzīme (0 gab)

Sastāvdaļas

800 g kviešu miltu
375 g sviesta
300 g Dansukker smalkā cukura
250 g sasmalcinātu mandeļu
1 ola
2 tējkarote Dansukker vaniļas cukura

Instrukcijas

Uzstādi cepeškrāsns temperatūru uz 200 °C.

Samaisi sviestu ar miltiem. Pievieno cukuru un vaniļas cukuru.

Nolobi un smalki sasmalcini mandeles. Mīklā pievieno sasmalcinātās mandeles un olu. Kārtīgi izmīci mīklu. Ļauj atdzist ledusskapī 1 stundu.

No mīklas izveido vainaga formas cepumus un liec ieziestā vai ar cepampapīru apklātā plātī. Cep vaniļas vainadziņus cepeškrāsns vidū 200 grādu temperatūrā aptuveni 10 minūtes. Ļauj atdzist uz restītēm.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Ievārījumi un sīrupi

Savu ievārījumu un sīrupu pagatavošana ir vienkārša. Cukurs izceļ ogu un augļu garšu un ļauj uzglabāt ievārījumu droši un ilgi.

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei.

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu.