Sastāvdaļas
Saldējums
4 olu dzeltenumi
40-85 g Dansukker baltā cukura
1 tējkarotes Dansukker vaniļas cukura
200 ml piena
150 ml saldā krējuma
140 g Dansukker dzidrā sīrupa
Ogu pildījums
200 g svaigu ogu vai 100 ml sulas pēc izvēles
4 ēdamkarotes Dansukker dzidrā sīrupa
Instrukcijas
Sāk ar saldējuma pagatavošanu. Sakuļ kopā olu dzeltenumus, cukuru un vaniļas cukuru. Uzkarsē pienu, krējumu un dzidro sīrupu līdz vārīšanās temperatūrai. Tievā strūkliņā, nepārtraukti maisot, olu maisījumu ielej karstajā piena maisījumā. Nokāš caur smalku sietu.
Ļauj maisījumam atdzist. Pēc tam kuļ saldējuma automātā vai ievieto saldētavā vismaz uz 5 stundām, ik pa laikam apmaisot.
Pagatavo ogu mērci. Sablendē ogas un, ja tādas ir, izkāš sēklas. Ielej ogu sulu un sīrupu katliņā un vāra apmēram 4 minūtes.
Mērci lej siltā, labi iztīrītā stikla burkā un atdzesē ledusskapī.
10 minūtes pirms pasniegšanas saldējumu izņem no saldētavas, servē trauciņos un pārlej ar ogu mērci.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Konservēti vasaras dārzeņi
Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju raža
Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu burvība
Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.