Sastāvdaļas
Saldējums
4 olu dzeltenumi
40-85 g Dansukker baltā cukura
1 tējkarotes Dansukker vaniļas cukura
200 ml piena
150 ml saldā krējuma
140 g Dansukker dzidrā sīrupa
Ogu pildījums
200 g svaigu ogu vai 100 ml sulas pēc izvēles
4 ēdamkarotes Dansukker dzidrā sīrupa
Instrukcijas
Sāk ar saldējuma pagatavošanu. Sakuļ kopā olu dzeltenumus, cukuru un vaniļas cukuru. Uzkarsē pienu, krējumu un dzidro sīrupu līdz vārīšanās temperatūrai. Tievā strūkliņā, nepārtraukti maisot, olu maisījumu ielej karstajā piena maisījumā. Nokāš caur smalku sietu.
Ļauj maisījumam atdzist. Pēc tam kuļ saldējuma automātā vai ievieto saldētavā vismaz uz 5 stundām, ik pa laikam apmaisot.
Pagatavo ogu mērci. Sablendē ogas un, ja tādas ir, izkāš sēklas. Ielej ogu sulu un sīrupu katliņā un vāra apmēram 4 minūtes.
Mērci lej siltā, labi iztīrītā stikla burkā un atdzesē ledusskapī.
10 minūtes pirms pasniegšanas saldējumu izņem no saldētavas, servē trauciņos un pārlej ar ogu mērci.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
			Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
			Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
			Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
			Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
			Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
			Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.