Vaniļas saldējums ar ogu pildījumu

Pārlejiet ogu mērci vaniļas saldējumam un baudiet vasaru nesteidzoties. Krēmīgs saldējums ar vaniļas garšu, pasniegts ar ogu mērci pēc izvēles. Dzidrais sīrups padarīs saldējumu maigu un zīdainu.

4 gab.

PT50M
PT5H
Saldējums

50 minūtes + 5 stundas ledusskapī

Atzīme (4 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Saldējums
4 olu dzeltenumi
40-85 g Dansukker baltā cukura
1 tējkarotes Dansukker vaniļas cukura
200 ml piena
150 ml saldā krējuma
140 g Dansukker dzidrā sīrupa

Ogu pildījums
200 g svaigu ogu vai 100 ml sulas pēc izvēles
4 ēdamkarotes Dansukker dzidrā sīrupa

Instrukcijas

Sāk ar saldējuma pagatavošanu. Sakuļ kopā olu dzeltenumus, cukuru un vaniļas cukuru. Uzkarsē pienu, krējumu un dzidro sīrupu līdz vārīšanās temperatūrai. Tievā strūkliņā, nepārtraukti maisot, olu maisījumu ielej karstajā piena maisījumā. Nokāš caur smalku sietu.

Ļauj maisījumam atdzist. Pēc tam kuļ saldējuma automātā vai ievieto saldētavā vismaz uz 5 stundām, ik pa laikam apmaisot.

Pagatavo ogu mērci. Sablendē ogas un, ja tādas ir, izkāš sēklas. Ielej ogu sulu un sīrupu katliņā un vāra apmēram 4 minūtes.

Mērci lej siltā, labi iztīrītā stikla burkā un atdzesē ledusskapī.

10 minūtes pirms pasniegšanas saldējumu izņem no saldētavas, servē trauciņos un pārlej ar ogu mērci.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Burkānkūkas suflē

Valsts svētkiem un svinībām

Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.