Vaniļas saldējums ar citrona krēmu

Vai ir kaut kas labāks par vienkāršu vaniļas saldējumu? Varbūt ar skābenu citronu krēmu un kraukšķīgiem bezē cepumiņiem. Svētki galdā!

4 gab.

PT50M
PT5H
Saldējums

50 minūtes + 5 stundas saldētavā

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Saldējums
4 olu dzeltenumi
40-85 g Dansukker baltā cukura
1 tējkarote Dansukker vaniļas cukura
200 ml piena
150 ml saldā krējuma
140 g Dansukker dzidrā sīrupa

Citronu krēms
50 g svaigi spiestas citrona sulas
1 olas dzeltenums
125 g Dansukker ievārījuma cukura
50 g sviesta

Dekors
mazi bezē cepumiņi

Instrukcijas

Sāk ar saldējuma pagatavošanu. Sakuļ kopā olu dzeltenumus, cukuru un vaniļas cukuru. Uzkarsē pienu, krējumu un dzidro sīrupu līdz vārīšanās temperatūrai. Tievā strūkliņā, nepārtraukti maisot, olu maisījumu ielej karstajā piena maisījumā. Nokāš caur smalku sietu.

Ļauj maisījumam atdzist. Pēc tam kuļ saldējuma automātā vai ievieto saldētavā vismaz uz 5 stundām, ik pa laikam apmaisot.

Pagatavo citronu krēmu. Katliņā sajauc citronu sulu, olu dzeltenumu un ievārījuma cukuru un ļauj uz lēnas uguns dažas minūtes vārīties. Maisot ļauj biezpienam sabiezēt, pēc tam noņem katliņu no uguns.

Nepārtraucot kulšanu, pievieno sviestu mazos gabaliņos. Krēmu nokāš caur sietu un lej siltā, labi iztīrītā burkā. Atdzesē ledusskapī.

Pirms pasniegšanas saldējumu liek trauciņos,  pārlej ar citronu krēmu, un pārkaisa ar maziem bezē cepumiņiem.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu limonāde

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Zemeņu kūka

Brīnišķīgais zemeņu laiks

Vasara — brīnišķīgais zemeņu laiks! Pienācis laiks izmantot visas zemeņu sniegtās iespējas. Zemenes vari ēst arī tāpat, bet vari arī ļauties iedvesmai no mūsu receptēm, kurās zemenes ir sastāvdaļa. Ja nepagūsi izbaudīt brīnišķīgo zemeņu laiku, tās var ērti sasaldēt ziemai.

 Vasaras deserti

Vasaras deserti

Karstā laikā ir īpaši patīkami, ja vari cienāt ar saldskābu un atsvaidzinošu vasaras desertu, ko pasniedz grila vakara vai vasaras ballītes noslēgumā. Šeit atradīsi brīnišķīgus vasaras desertus, kas noderēs gan tiem, kas vēlas vienkāršākas alternatīvas, gan tiem, kas vēlas izmēģināt ko nedaudz sarežģītāku.

Rabarberu marmelāde ar punšu

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Plūškoka saldējums

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Plūškoka sangrija

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.