Vaniļas saldējums ar citrona krēmu

Vai ir kaut kas labāks par vienkāršu vaniļas saldējumu? Varbūt ar skābenu citronu krēmu un kraukšķīgiem bezē cepumiņiem. Svētki galdā!

4 gab.

PT50M
PT5H
Saldējums

50 minūtes + 5 stundas saldētavā

Atzīme (1 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Saldējums
4 olu dzeltenumi
40-85 g Dansukker baltā cukura
1 tējkarote Dansukker vaniļas cukura
200 ml piena
150 ml saldā krējuma
140 g Dansukker dzidrā sīrupa

Citronu krēms
50 g svaigi spiestas citrona sulas
1 olas dzeltenums
125 g Dansukker ievārījuma cukura
50 g sviesta

Dekors
mazi bezē cepumiņi

Instrukcijas

Sāk ar saldējuma pagatavošanu. Sakuļ kopā olu dzeltenumus, cukuru un vaniļas cukuru. Uzkarsē pienu, krējumu un dzidro sīrupu līdz vārīšanās temperatūrai. Tievā strūkliņā, nepārtraukti maisot, olu maisījumu ielej karstajā piena maisījumā. Nokāš caur smalku sietu.

Ļauj maisījumam atdzist. Pēc tam kuļ saldējuma automātā vai ievieto saldētavā vismaz uz 5 stundām, ik pa laikam apmaisot.

Pagatavo citronu krēmu. Katliņā sajauc citronu sulu, olu dzeltenumu un ievārījuma cukuru un ļauj uz lēnas uguns dažas minūtes vārīties. Maisot ļauj biezpienam sabiezēt, pēc tam noņem katliņu no uguns.

Nepārtraucot kulšanu, pievieno sviestu mazos gabaliņos. Krēmu nokāš caur sietu un lej siltā, labi iztīrītā burkā. Atdzesē ledusskapī.

Pirms pasniegšanas saldējumu liek trauciņos,  pārlej ar citronu krēmu, un pārkaisa ar maziem bezē cepumiņiem.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Upeņu plātsmaize ar vaniļu

Gardumi ar vasaras ogām

Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Laima tarte ar aveņu Marmora pildījumu

Burvīgās avenes

Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Plūškoka sangrija

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.