Vaniļas saldējums

Saldais krējums, olu dzeltenumi, baltais cukurs un dzirdais sīrups - lūk, lielsika saldējuma galvenās sastāvdaļas. Mācies gatavot saldējumu, izmantojot meistaru ieteikumus un receptes!

1 litrs

Atzīme (47 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

10 ēd. kar. cukura
2 ēd. kar. vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
100 ml ūdens
2 anīsa zvaigznītes
1 kanēļa miziņa
10 olu dzeltenumi
800 g saldā krējuma

Instrukcijas

Balto un vaniļas cukuru, anīsu un kanēļa mizu liek katlā ar ūdeni un vāra, līdz sīrups sāk biezēt. Verdošu sīrupu izkāš caur sietu un, lejiet tievā strūkliņā un nepārtraukti maisot, pievieno sakultiem olu dzeltenumiem. Tas jādara ļoti lēnā, lai verdošais šķidrums nesarecinātu olas dzeltenumu. Masu turpina kult, līdz tā atdziest pilnībā un izveidojas stingras putas. Pievieno saputotu saldo krējumu. Visu izmaisa, līdz masa kļūst viendabīga. Liek saldētavā un ļauj sastingt.

Receptes autors - Lauris Aleksejevs

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Mandeļu kūka ar rabarberiem

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Saldējums uz kociņa

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē

Kafijas pauze saulē

Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Vasaras kūka

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem

Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Plūškoka kolins un Rabarberu sours

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.