Vaniļas saldējums

Saldais krējums, olu dzeltenumi, baltais cukurs un dzirdais sīrups - lūk, lielsika saldējuma galvenās sastāvdaļas. Mācies gatavot saldējumu, izmantojot meistaru ieteikumus un receptes!

1 litrs

Atzīme (5 gab)

Sastāvdaļas

10 ēd. kar. cukura
2 ēd. kar. vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
100 ml ūdens
2 anīsa zvaigznītes
1 kanēļa miziņa
10 olu dzeltenumi
800 g saldā krējuma

Instrukcijas

Balto un vaniļas cukuru, anīsu un kanēļa mizu liek katlā ar ūdeni un vāra, līdz sīrups sāk biezēt. Verdošu sīrupu izkāš caur sietu un, lejiet tievā strūkliņā un nepārtraukti maisot, pievieno sakultiem olu dzeltenumiem. Tas jādara ļoti lēnā, lai verdošais šķidrums nesarecinātu olas dzeltenumu. Masu turpina kult, līdz tā atdziest pilnībā un izveidojas stingras putas. Pievieno saputotu saldo krējumu. Visu izmaisa, līdz masa kļūst viendabīga. Liek saldētavā un ļauj sastingt.

Receptes autors - Lauris Aleksejevs

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē

Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Siera kūka dažādos veidos

Kāpēc gan svinībās tortes vietā galdā nelikt krēmīgu un maigu siera kūku? Siera kūka var būt dažādās variācijās, formās un garšās.

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot?