Sastāvdaļas
3 olu dzeltenumi
250 g maskarpones siera
200 g saldēti ķiršu
1 tējk. Dansukker Vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
1 ēd. kar. Dansukker baltā smalkā cukura
2 ēd. kar. Dansukker Zeltainā cukura sīrupa
50 ml liķiera "Amaretto"
Dekorēšanai
Svaigas ogas
Šokolāde
Dansukker pūdercukurs
Dansukker pūdercukurs ar šokolādes garšu
Instrukcijas
Vaniļas cukuru sajauc ar balto cukuru, pievieno tam olu dzeltenumus un karstā ūdens peldē ar putojamo slotiņu kuļ, līdz cukurs olu dzeltenumā ir izšķīdis. Mascarpones sieru iemaisa olu masā un ļauj atdzist.
Ķiršus atlaidina katliņā uz nelielas uguns, pārlej ar zeltainā cukura sīrupu un "Amaretto", nedaudz novāra un ļauj atdzist.
Pasniedzot dekorē ar ogām vai augļiem, tumšo šokolādi, pārkaisa ar balto un šokolādes pūdercukuru.
Receptes autors - šefpavārs Artūrs Freibergs
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu laiks
Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Brīnišķīgais zemeņu laiks
Vasara — brīnišķīgais zemeņu laiks! Pienācis laiks izmantot visas zemeņu sniegtās iespējas. Zemenes vari ēst arī tāpat, bet vari arī ļauties iedvesmai no mūsu receptēm, kurās zemenes ir sastāvdaļa. Ja nepagūsi izbaudīt brīnišķīgo zemeņu laiku, tās var ērti sasaldēt ziemai.

Vasaras deserti
Karstā laikā ir īpaši patīkami, ja vari cienāt ar saldskābu un atsvaidzinošu vasaras desertu, ko pasniedz grila vakara vai vasaras ballītes noslēgumā. Šeit atradīsi brīnišķīgus vasaras desertus, kas noderēs gan tiem, kas vēlas vienkāršākas alternatīvas, gan tiem, kas vēlas izmēģināt ko nedaudz sarežģītāku.

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.