Sastāvdaļas
3 olu dzeltenumi
250 g maskarpones siera
200 g saldēti ķiršu
1 tējk. Dansukker Vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
1 ēd. kar. Dansukker baltā smalkā cukura
2 ēd. kar. Dansukker Zeltainā cukura sīrupa
50 ml liķiera "Amaretto"
Dekorēšanai
Svaigas ogas
Šokolāde
Dansukker pūdercukurs
Dansukker pūdercukurs ar šokolādes garšu
Instrukcijas
Vaniļas cukuru sajauc ar balto cukuru, pievieno tam olu dzeltenumus un karstā ūdens peldē ar putojamo slotiņu kuļ, līdz cukurs olu dzeltenumā ir izšķīdis. Mascarpones sieru iemaisa olu masā un ļauj atdzist.
Ķiršus atlaidina katliņā uz nelielas uguns, pārlej ar zeltainā cukura sīrupu un "Amaretto", nedaudz novāra un ļauj atdzist.
Pasniedzot dekorē ar ogām vai augļiem, tumšo šokolādi, pārkaisa ar balto un šokolādes pūdercukuru.
Receptes autors - šefpavārs Artūrs Freibergs
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu laiks
Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē
Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem
Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Cepsim plātsmaizes pašas
Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.