Vaniļas Mascarpone krēms ar glazētiem ķiršiem un tumšo šokolādi

2 personām

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

3 olu dzeltenumi
250 g maskarpones siera
200 g saldēti ķiršu
1 tējk. Dansukker Vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
1 ēd. kar. Dansukker baltā smalkā cukura
2 ēd. kar. Dansukker Zeltainā cukura sīrupa
50 ml liķiera "Amaretto"

Dekorēšanai
Svaigas ogas
Šokolāde
Dansukker pūdercukurs
Dansukker pūdercukurs ar šokolādes garšu

Instrukcijas

Vaniļas cukuru sajauc ar balto cukuru, pievieno tam olu dzeltenumus un karstā ūdens peldē ar putojamo slotiņu kuļ, līdz cukurs olu dzeltenumā ir izšķīdis. Mascarpones sieru iemaisa olu masā un ļauj atdzist.

Ķiršus atlaidina katliņā uz nelielas uguns, pārlej ar zeltainā cukura sīrupu un "Amaretto", nedaudz novāra un ļauj atdzist.

Pasniedzot dekorē ar ogām vai augļiem, tumšo šokolādi, pārkaisa ar balto un šokolādes pūdercukuru.

Receptes autors - šefpavārs Artūrs Freibergs

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Ķiplokugurķīši

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu koblers

Kazeņu burvība

Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.