Vaniļas gelato

Gelato ir klasisks itāļu saldējums. Tas ir vieglāks un blīvāks nekā klasisks saldējums. Lieliski, ja tāds deserts ir vienmēr pie rokas, kad sakārojas kaut ko garšīgu un atsvaidiznošu!

4 porcijas

1 stunda + 5 stundas saldētavā

Atzīme (10 gab)

Sastāvdaļas

2 olu dzeltenumi
60 g Dansukker baltā cukura
5 g vaniļas cukura
250 ml piena
70 g Dansukker Dzidrā vai glikozes sīrupa
200 ml saldā krējuma

Instrukcijas

Olu dzeltenumus sakuļ kopā ar cukuru un vaniļas cukuru.

Katliņā uzvāra pienu ar sīrupu. Tievā strūkliņā, nepārtraucot kulšanu, karsto pienu lej olu putās. Tas jādara tiešām lēnām, lai karstais piens olu maisījumu uzsildītu pakāpeniski un vienlaikus to izšķīdinātu, un olas nepārvērstos par omleti.

Masu lej atpakaļ katliņā un, nepārtraucot maisīšanu, turpina karsēt, līdz temperatūra sasniedz 85 °C. Nedrīkst ļaut masai uzvārīties.

Virtuves izlietni piepilda ar ledus aukstu ūdeni. Saldējuma masu izkāš caur sietu un novieto aukstā ūdens peldē, lai tas ātrāk atdzistu. Kad atdzisis, novieto ledusskapī uz vienu stundu, līdz tas sabiezējis.

Saldo krējumu saputo, līdz tas veido stingras putu galotnītes. Iecilā tajā olu krēmu.

Masu lej saldējuma mašīnā un sastrādā līdz biezai konsistencei. Uzglabā saldētavā.
Ja saldējuma mašīnas nav, tad masu lej atbilstošā, ērtā traukā un novieto saldētavā. Ik pēc 30-40 minūtēm masu samaisa, lai tā sabiezētu vienmērīgi. Saldējums būs gatavs pēc 4-5 stundām.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Ievārījumu un marmelādes

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Saldējums ar ievārījumu un cepumiem

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Rabarberu un zemeņu siera kūka

Gardumi ar vasaras ogām

Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Rabarberu limonāde

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Cienā ar slāpes remdējošiem dzērieniem vasaras karstumā! Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Plūškoka Panna Cotta ar laima sulā marinētām ogām

Vasaras deserti

Karstā laikā ir īpaši patīkami, ja vari cienāt ar saldskābu un atsvaidzinošu vasaras desertu, ko pasniedz grila vakara vai vasaras ballītes noslēgumā. Šeit atradīsi brīnišķīgus vasaras desertus, kas noderēs gan tiem, kas vēlas vienkāršākas alternatīvas, gan tiem, kas vēlas izmēģināt ko nedaudz sarežģītāku.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.