Sastāvdaļas
Mīklai
100 g sviesta
150 g kviešu miltu
2 ēdamkar. Dansukker pūdercukura
1 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
Pildījumam
100 g piena šokolādes
mazi zefīriņi
Dekorēšanai
olas baltums
Dansukker nerafinētais niedru cukurs
Kociņi
Instrukcijas
Cepeškrāsni noregulē uz 200°C.
Visas mīklas sastāvdaļas ātri sastrādā viendabīgā masā un noliek uz 30 minūtēm “atpūsties” vēsumā.
Šokolādi sakapā. Zefīrus sagriež sīkos gabaliņos.
Galda virsmu pārkaisa ar miltiem. Mīklu izveltnē apmēram 4 mm biezā loksnē. Izspiež sirds formas cepumiņus un novieto tos uz cepampapīra. Pārsmērē ar saputotu olas baltumu. Pusi no cepumiem pārkaisa ar šokolādes drumstalām un zefīru gabaliņiem.
Atlikušos cepumus pārliek pāri un ar dakšiņu aizspiež pīrādziņu maliņas. Katrā pīrādziņā ievieto kociņu un pārsmērē ar olas baltumu. Pārkaisa ar nerafinēto cukurniedru cukuru.
Cep cepeškrāsnī apmēram 8-10 minūtes, tad atdzesē.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Plūmju raža
Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.

Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.