Upeņu plātsmaize ar vaniļu

Īsta vasaras ballīšu kūka! Viegli pagatavojama, ērti pasniedzama vai līdzi paņemama. Upeņu vietā vari izmantot arī citas ogas. Iesakām to cept iepriekšējā dienā, lai garšas labāk saslēgtos.

30 gab

PT1H
PT0M
Kūkas, plātsmaizes

apmēram 1 stunda

Atzīme (3 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Pamatne
250 g sviesta istabas temperatūrā
300 g kviešu miltu
170 g Dansukker baltā cukura
2 tējkarotes cepamā pulvera

Pildījums
200 ml biezpiena
200 ml skābā krējuma
2 olas
120 g Dansukker pūdercukura
1 tējkarote vaniļas cukura
200 g upeņu

Instrukcijas

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 °C (augšējā un apakšējā karstuma režīmā).

Taisnstūra cepešplāti izmērā apmēram 20×32 cm izklāj ar cepamo papīru. Drupaču mīklas sastāvdaļas sastrādā virtuves kombainā vai ar rokām. Pusi mīklas pārkaisa un iespiež formas pamatnē.

Pagatavo pildījumu. Bļodā viendabīgā masā sajauc biezpienu, skābo krējumu, olas, pūdercukuru un vaniļas cukuru. Maisījumu pārlej pamatnei.

Upenes notīra un noskalo. Ogas vienmērīgi pārkaisa virs pildījuma un pārklāj visu ar atlikušo drumstalu masu.

Cep cepeškrāsns vidusdaļā apmēram 30-35 minūtes, līdz zeltaini brūna. Kad plātsmaize atdzisusi, to sagriež gabaliņos.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Upeņu plātsmaize ar vaniļu

Gardumi ar vasaras ogām

Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Laima tarte ar aveņu Marmora pildījumu

Burvīgās avenes

Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Plūškoka sangrija

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.