Upeņu plātsmaize ar vaniļu

Īsta vasaras ballīšu kūka! Viegli pagatavojama, ērti pasniedzama vai līdzi paņemama. Upeņu vietā vari izmantot arī citas ogas. Iesakām to cept iepriekšējā dienā, lai garšas labāk saslēgtos.

30 gab

PT1H
PT0M
Kūkas, plātsmaizes

apmēram 1 stunda

Atzīme (7 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Pamatne
250 g sviesta istabas temperatūrā
300 g kviešu miltu
170 g Dansukker baltā cukura
2 tējkarotes cepamā pulvera

Pildījums
200 ml biezpiena
200 ml skābā krējuma
2 olas
120 g Dansukker pūdercukura
1 tējkarote vaniļas cukura
200 g upeņu

Instrukcijas

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 °C (augšējā un apakšējā karstuma režīmā).

Taisnstūra cepešplāti izmērā apmēram 20×32 cm izklāj ar cepamo papīru. Drupaču mīklas sastāvdaļas sastrādā virtuves kombainā vai ar rokām. Pusi mīklas pārkaisa un iespiež formas pamatnē.

Pagatavo pildījumu. Bļodā viendabīgā masā sajauc biezpienu, skābo krējumu, olas, pūdercukuru un vaniļas cukuru. Maisījumu pārlej pamatnei.

Upenes notīra un noskalo. Ogas vienmērīgi pārkaisa virs pildījuma un pārklāj visu ar atlikušo drumstalu masu.

Cep cepeškrāsns vidusdaļā apmēram 30-35 minūtes, līdz zeltaini brūna. Kad plātsmaize atdzisusi, to sagriež gabaliņos.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Brūkleņu dzēriens

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.