Sastāvdaļas
Pamatne
250 g sviesta istabas temperatūrā
300 g kviešu miltu
170 g Dansukker baltā cukura
2 tējkarotes cepamā pulvera
Pildījums
200 ml biezpiena
200 ml skābā krējuma
2 olas
120 g Dansukker pūdercukura
1 tējkarote vaniļas cukura
200 g upeņu
Instrukcijas
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 °C (augšējā un apakšējā karstuma režīmā).
Taisnstūra cepešplāti izmērā apmēram 20×32 cm izklāj ar cepamo papīru. Drupaču mīklas sastāvdaļas sastrādā virtuves kombainā vai ar rokām. Pusi mīklas pārkaisa un iespiež formas pamatnē.
Pagatavo pildījumu. Bļodā viendabīgā masā sajauc biezpienu, skābo krējumu, olas, pūdercukuru un vaniļas cukuru. Maisījumu pārlej pamatnei.
Upenes notīra un noskalo. Ogas vienmērīgi pārkaisa virs pildījuma un pārklāj visu ar atlikušo drumstalu masu.
Cep cepeškrāsns vidusdaļā apmēram 30-35 minūtes, līdz zeltaini brūna. Kad plātsmaize atdzisusi, to sagriež gabaliņos.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu laiks
Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē
Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem
Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Cepsim plātsmaizes pašas
Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.