Ūdens kliņģeri - Receptes

Ūdens kliņģeri

Ūdens kliņģeri
Vērtējums: (1gab.)

Sastāvdaļas

  • 450 g kviešu miltu
  • 250 g ūdens (apmēram)
  • 25 g sviesta
  • 8 g sausā rauga
  • 8 g sāls
  • 10 g Dansukker baltā cukura
  • Ķimenes
  • Ūdens un sāls kliņģeru vārīšanai

Miltus samaisa ar raugu, pievieno siltu ūdeni, cukuru un sāli. Mīca apmēram 15 minūtes, beigu posmā pievienojot mīkstu sviestu. Atstāj siltā vietā uzrūgt. Kad uzrūgusi, mīklu atspaida, sadala vienādos gabaliņos, izveido kliņģerīšus un atstāj uz minūtēm 15 vēlreiz uzrūgt. Lielākā katlā uzvāra ūdeni  ar sāli un nedaudz ķimenēm (uz 1 l ūdens 2 tējkarotes sāls). Kad kliņģeri uzrūguši, tos pa vienam liek karstajā sālsūdenī un vāra, līdz tie skaisti uzpūtušies (apmēram 3 minūtes). No karstā ūdens tos liek uz cepamās plāts, pārkaisa ar ķimenēm (pēc vēlēšanās) un cep cepeškrāsnī 200 °C temperatūrā, līdz tie zeltaini brūni.

Receptes autori: Maija un Jānis Kairi
Fotogrāfs: Gvido Kajons


;