Ūdens kliņģeri

Atzīme (133 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

450 g kviešu miltu
250 g ūdens (apmēram)
 25 g sviesta
8 g sausā rauga
8 g sāls
10 g Dansukker baltā cukura
Ķimenes
Ūdens un sāls kliņģeru vārīšanai

Instrukcijas

Miltus samaisa ar raugu, pievieno siltu ūdeni, cukuru un sāli. Mīca apmēram 15 minūtes, beigu posmā pievienojot mīkstu sviestu. Atstāj siltā vietā uzrūgt. Kad uzrūgusi, mīklu atspaida, sadala vienādos gabaliņos, izveido kliņģerīšus un atstāj uz minūtēm 15 vēlreiz uzrūgt. Lielākā katlā uzvāra ūdeni  ar sāli un nedaudz ķimenēm (uz 1 l ūdens 2 tējkarotes sāls). Kad kliņģeri uzrūguši, tos pa vienam liek karstajā sālsūdenī un vāra, līdz tie skaisti uzpūtušies (apmēram 3 minūtes). No karstā ūdens tos liek uz cepamās plāts, pārkaisa ar ķimenēm (pēc vēlēšanās) un cep cepeškrāsnī 200 °C temperatūrā, līdz tie zeltaini brūni.

Receptes autori: Maija un Jānis Kairi
Fotogrāfs: Gvido Kajons

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Ķiplokugurķīši

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu koblers

Kazeņu burvība

Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.