Ūdens kliņģeri

Atzīme (2 gab)

Sastāvdaļas

450 g kviešu miltu
250 g ūdens (apmēram)
 25 g sviesta
8 g sausā rauga
8 g sāls
10 g Dansukker baltā cukura
Ķimenes
Ūdens un sāls kliņģeru vārīšanai

Instrukcijas

Miltus samaisa ar raugu, pievieno siltu ūdeni, cukuru un sāli. Mīca apmēram 15 minūtes, beigu posmā pievienojot mīkstu sviestu. Atstāj siltā vietā uzrūgt. Kad uzrūgusi, mīklu atspaida, sadala vienādos gabaliņos, izveido kliņģerīšus un atstāj uz minūtēm 15 vēlreiz uzrūgt. Lielākā katlā uzvāra ūdeni  ar sāli un nedaudz ķimenēm (uz 1 l ūdens 2 tējkarotes sāls). Kad kliņģeri uzrūguši, tos pa vienam liek karstajā sālsūdenī un vāra, līdz tie skaisti uzpūtušies (apmēram 3 minūtes). No karstā ūdens tos liek uz cepamās plāts, pārkaisa ar ķimenēm (pēc vēlēšanās) un cep cepeškrāsnī 200 °C temperatūrā, līdz tie zeltaini brūni.

Receptes autori: Maija un Jānis Kairi
Fotogrāfs: Gvido Kajons

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Pagatavo saldējumu

Vasarā pagatavo savu saldējumu! Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes.

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Gardumi ar vasaras ogām

Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Ievārījumi un sīrupi

Savu ievārījumu un sīrupu pagatavošana ir vienkārša. Cukurs izceļ ogu un augļu garšu un ļauj uzglabāt ievārījumu droši un ilgi.

Vasaras deserti

Karstā laikā ir īpaši patīkami, ja vari cienāt ar saldskābu un atsvaidzinošu vasaras desertu, ko pasniedz grila vakara vai vasaras ballītes noslēgumā.

Vasaras brokastis

Šeit esam apkopojuši mūsu labāko un relaksējošāko vasaras brokastu receptes. Ar ko vēlies sākt dienu?