Ūdens kliņģeri

Atzīme (113 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

450 g kviešu miltu
250 g ūdens (apmēram)
 25 g sviesta
8 g sausā rauga
8 g sāls
10 g Dansukker baltā cukura
Ķimenes
Ūdens un sāls kliņģeru vārīšanai

Instrukcijas

Miltus samaisa ar raugu, pievieno siltu ūdeni, cukuru un sāli. Mīca apmēram 15 minūtes, beigu posmā pievienojot mīkstu sviestu. Atstāj siltā vietā uzrūgt. Kad uzrūgusi, mīklu atspaida, sadala vienādos gabaliņos, izveido kliņģerīšus un atstāj uz minūtēm 15 vēlreiz uzrūgt. Lielākā katlā uzvāra ūdeni  ar sāli un nedaudz ķimenēm (uz 1 l ūdens 2 tējkarotes sāls). Kad kliņģeri uzrūguši, tos pa vienam liek karstajā sālsūdenī un vāra, līdz tie skaisti uzpūtušies (apmēram 3 minūtes). No karstā ūdens tos liek uz cepamās plāts, pārkaisa ar ķimenēm (pēc vēlēšanās) un cep cepeškrāsnī 200 °C temperatūrā, līdz tie zeltaini brūni.

Receptes autori: Maija un Jānis Kairi
Fotogrāfs: Gvido Kajons

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Mandeļu kūka ar rabarberiem

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Saldējums uz kociņa

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē

Kafijas pauze saulē

Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Vasaras kūka

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem

Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Plūškoka kolins un Rabarberu sours

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.