Sastāvdaļas
300 g Dansukker tumšā muskovado cukura
110 g Dansukker cukura sīrupa
50 ml piena
50 ml saldā krējuma
30 g sviesta
¼ tējkarotes sodas
Instrukcijas
Cepamajā pannā ieklāj cepamo papīru. Katliņā uz vidējas uguns karsē muskovado cukuru, sīrupu, pienu, saldo krējumu un sviestu. Maisa, līdz cukurs izkusis. Ar virtuves termometru seko līdzi masas temperatūrai, ik pa laikam masu arī apmaisot. Masu uzvāra. Vāra tik ilgi, līdz tā sasniedz 138 °C, kas ir svarīgs brīdis, jo nosaka, cik trausls vai lokans būs gala produkts.
Katliņu ņem nost no uguns, pievieno sodu un iemaisa. Masa sāks putot, to turpina maisīt un pārlej uz cepamā papīra. Atdzesē aptuveni pusstundu, tad salauž mazākos gabalos.
Uzglabā slēgtā traukā, vēsā un sausā vietā līdz pat 4 nedēļām.
Receptes autors: Māra Pole
Fotogrāfs: Māris Kiseļovs
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.