Tumšā muskovado karamele

Tumšā muskovado karamele
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

  • 300 g Dansukker tumšā muskovado cukura
  • 110 g Dansukker cukura sīrupa
  • 50 ml piena
  • 50 ml saldā krējuma
  • 30 g sviesta
  • ¼ tējkarotes sodas

Cepamajā pannā ieklāj cepamo papīru. Katliņā uz vidējas uguns karsē muskovado cukuru, sīrupu, pienu, saldo krējumu un sviestu. Maisa, līdz cukurs izkusis.  Ar virtuves termometru seko līdzi masas temperatūrai, ik pa laikam masu arī apmaisot. Masu uzvāra. Vāra tik ilgi, līdz tā sasniedz 138 °C, kas ir svarīgs brīdis, jo nosaka, cik trausls vai lokans būs gala produkts.

Katliņu ņem nost no uguns, pievieno sodu un iemaisa. Masa sāks putot, to turpina maisīt un pārlej uz cepamā papīra. Atdzesē aptuveni pusstundu, tad salauž mazākos gabalos.

Uzglabā slēgtā traukā, vēsā un sausā vietā līdz pat 4 nedēļām.

Receptes autors: Māra Pole
Fotogrāfs: Māris Kiseļovs