Sastāvdaļas
300 g Dansukker tumšā muskovado cukura
110 g Dansukker cukura sīrupa
50 ml piena
50 ml saldā krējuma
30 g sviesta
¼ tējkarotes sodas
Instrukcijas
Cepamajā pannā ieklāj cepamo papīru. Katliņā uz vidējas uguns karsē muskovado cukuru, sīrupu, pienu, saldo krējumu un sviestu. Maisa, līdz cukurs izkusis. Ar virtuves termometru seko līdzi masas temperatūrai, ik pa laikam masu arī apmaisot. Masu uzvāra. Vāra tik ilgi, līdz tā sasniedz 138 °C, kas ir svarīgs brīdis, jo nosaka, cik trausls vai lokans būs gala produkts.
Katliņu ņem nost no uguns, pievieno sodu un iemaisa. Masa sāks putot, to turpina maisīt un pārlej uz cepamā papīra. Atdzesē aptuveni pusstundu, tad salauž mazākos gabalos.
Uzglabā slēgtā traukā, vēsā un sausā vietā līdz pat 4 nedēļām.
Receptes autors: Māra Pole
Fotogrāfs: Māris Kiseļovs
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Plūmju raža
Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.

Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.