Sastāvdaļas
300 g Dansukker tumšā muskovado cukura
110 g Dansukker cukura sīrupa
50 ml piena
50 ml saldā krējuma
30 g sviesta
¼ tējkarotes sodas
Instrukcijas
Cepamajā pannā ieklāj cepamo papīru. Katliņā uz vidējas uguns karsē muskovado cukuru, sīrupu, pienu, saldo krējumu un sviestu. Maisa, līdz cukurs izkusis. Ar virtuves termometru seko līdzi masas temperatūrai, ik pa laikam masu arī apmaisot. Masu uzvāra. Vāra tik ilgi, līdz tā sasniedz 138 °C, kas ir svarīgs brīdis, jo nosaka, cik trausls vai lokans būs gala produkts.
Katliņu ņem nost no uguns, pievieno sodu un iemaisa. Masa sāks putot, to turpina maisīt un pārlej uz cepamā papīra. Atdzesē aptuveni pusstundu, tad salauž mazākos gabalos.
Uzglabā slēgtā traukā, vēsā un sausā vietā līdz pat 4 nedēļām.
Receptes autors: Māra Pole
Fotogrāfs: Māris Kiseļovs
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu laiks
Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē
Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem
Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Cepsim plātsmaizes pašas
Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.