Trifeles ar 24 Adventes kalendāra numuriem

Apmēram 25
Trifeles ar 24 Adventes kalendāra numuriem
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

100 ml saldā krējuma
50 g sviesta
75 g Dansukker tumšā Muscovado cukura
300 g tumšās šokolādes, kakao saturs 70%

Garšvielas
2 g malta kardamona vai
15 ml konjaka un 15 ml stipras aukstas kafijas vai
2 g piparkūku garšvielu

Glazūrai
200 g šokolādes, vēlams – tumšās
pūdercukura glazūra  

Šokolādi salauž gabaliņos. Sviestu, Muscovado cukuru un krējumu uzvāra. Pievieno izvēlēto garšas papildinātāju un šokolādi, un maisa, līdz masa kļūst viendabīga. Saliek to folijas formiņās un liek ledusskapī vismaz uz dienu, ļaujot masai pilnībā sacietēt. No cietās masas ar bumbiņu griežamo izgriež bumbiņas vai sagriež masu taisnstūrveida gabalos. Liek ledusskapī. Šokolādi izkausē karsta ūdens peldē. Iegremdē trifeles šokolādē un liek uz paplātes. Paplāti ievieto ledusskapī.

Trifeles ar 24 Adventes kalendāra numuriem
Pagatavo trifeļu masu ar dažādiem garšas papildinātājiem. Sagriež to figūriņās ar formiņu palīdzību vai sagriež taisnstūra formā, vai saveļ bumbiņās. Iegremdē trifeles kausētā šokolādē. Glazūru iepilda konditorejas tūtiņā un raksta ar to numurus uz trifelēm. Cits variants – ieliek katru trifeli mazā numurētā kastītē. 

Adventes kalendāra trifeles jātur vēsā vietā.

Šo recepti sastādīja

Dansukker