Trifeles ar 24 Adventes kalendāra numuriem

Apmēram 25

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

100 ml saldā krējuma
50 g sviesta
75 g Dansukker tumšā Muscovado cukura
300 g tumšās šokolādes, kakao saturs 70%

Garšvielas
2 g malta kardamona vai
15 ml konjaka un 15 ml stipras aukstas kafijas vai
2 g piparkūku garšvielu

Glazūrai
200 g šokolādes, vēlams – tumšās
pūdercukura glazūra  

Instrukcijas

Šokolādi salauž gabaliņos. Sviestu, Muscovado cukuru un krējumu uzvāra. Pievieno izvēlēto garšas papildinātāju un šokolādi, un maisa, līdz masa kļūst viendabīga. Saliek to folijas formiņās un liek ledusskapī vismaz uz dienu, ļaujot masai pilnībā sacietēt. No cietās masas ar bumbiņu griežamo izgriež bumbiņas vai sagriež masu taisnstūrveida gabalos. Liek ledusskapī. Šokolādi izkausē karsta ūdens peldē. Iegremdē trifeles šokolādē un liek uz paplātes. Paplāti ievieto ledusskapī.

Trifeles ar 24 Adventes kalendāra numuriem
Pagatavo trifeļu masu ar dažādiem garšas papildinātājiem. Sagriež to figūriņās ar formiņu palīdzību vai sagriež taisnstūra formā, vai saveļ bumbiņās. Iegremdē trifeles kausētā šokolādē. Glazūru iepilda konditorejas tūtiņā un raksta ar to numurus uz trifelēm. Cits variants – ieliek katru trifeli mazā numurētā kastītē. 

Adventes kalendāra trifeles jātur vēsā vietā.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Brūkleņu dzēriens

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.