Sastāvdaļas
200 g tīrītu, vārītu Grenlandes garneļu
6 ēd. kar. olīveļļas
4 ķiploka daivas
500 g konservētu tomātu savā sulā, gabaliņos
2 sīpoli
2 ēd. kar. Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
100 ml saldā krējuma
200 g sarkanās paprikas
200 g burkānu
Ūdens
Sāls, pipari, timiāns
Baziliks dekorēšanai
Instrukcijas
Katlā apcep sīpolus olīveļļā, pievieno ķiplokus, burkānu ripiņas, paprikas gabaliņus, garšvielas, ūdeni. Visu rūpīgi vāra, līdz dārzeņi mīksti, tad pievieno tomātus, sīrupu un beigās saldo krējumu, uzvāra. Visu sablenderē, izkāš caur sietu un vēlreiz sablenderē. Pasniedzot pievieno garneles un pārslaka ar olīveļļu. Dekorē ar baziliku.
Receptes autors - šefpavārs Staņislavs Miščenko
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Konservēti vasaras dārzeņi
Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju raža
Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu burvība
Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.