Tomātu zupa ar garnelēm

6 personām

Atzīme (13 gab)

Sastāvdaļas

200 g tīrītu, vārītu Grenlandes garneļu
6 ēd. kar. olīveļļas
4 ķiploka daivas
500 g konservētu tomātu savā sulā, gabaliņos
2 sīpoli
2 ēd. kar. Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
100 ml saldā krējuma
200 g sarkanās paprikas
200 g burkānu
Ūdens
Sāls, pipari, timiāns
Baziliks dekorēšanai

Instrukcijas

Katlā apcep sīpolus olīveļļā, pievieno ķiplokus, burkānu ripiņas, paprikas gabaliņus, garšvielas, ūdeni. Visu rūpīgi vāra, līdz dārzeņi mīksti, tad pievieno tomātus, sīrupu un beigās saldo krējumu, uzvāra. Visu sablenderē, izkāš caur sietu un vēlreiz sablenderē. Pasniedzot pievieno garneles un pārslaka ar olīveļļu. Dekorē ar baziliku.

Receptes autors - šefpavārs Staņislavs Miščenko

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Ievārījumi un sīrupi

Savu ievārījumu un sīrupu pagatavošana ir vienkārša. Cukurs izceļ ogu un augļu garšu un ļauj uzglabāt ievārījumu droši un ilgi.

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei.

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu.