Sastāvdaļas
200 g tīrītu, vārītu Grenlandes garneļu
6 ēd. kar. olīveļļas
4 ķiploka daivas
500 g konservētu tomātu savā sulā, gabaliņos
2 sīpoli
2 ēd. kar. Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
100 ml saldā krējuma
200 g sarkanās paprikas
200 g burkānu
Ūdens
Sāls, pipari, timiāns
Baziliks dekorēšanai
Instrukcijas
Katlā apcep sīpolus olīveļļā, pievieno ķiplokus, burkānu ripiņas, paprikas gabaliņus, garšvielas, ūdeni. Visu rūpīgi vāra, līdz dārzeņi mīksti, tad pievieno tomātus, sīrupu un beigās saldo krējumu, uzvāra. Visu sablenderē, izkāš caur sietu un vēlreiz sablenderē. Pasniedzot pievieno garneles un pārslaka ar olīveļļu. Dekorē ar baziliku.
Receptes autors - šefpavārs Staņislavs Miščenko
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.