Sastāvdaļas
Pamatne
50 g sviesta
100 g cepumu “dāmu pirkstiņi”
Kafija
250 ml ūdens + 2 ēdamkarotes šķīstošās kafijas
Amaretto liķieris vai esence
100 g cepumu “dāmu pirkstiņi”
Tiramisù pildījums
3 olas
120 g Dansukker pūdercukura
60 g Dansukker Dzidrā sīrupa
10 g vaniļas cukura
400 g Mascarpone siera
200 ml trekna saldā krējuma
Dekorēšanai
Kakao pulveris
Instrukcijas
Pagatavo kūkas pamatni. Sviestu izkausē un kopā ar “dāmu pirkstiņiem” blenderī sastrādā drumstalās. Masu ber 20 cm diametra kūkas formā, izlīdzina piespiežot un novieto saldētavā.
Ūdeni uzvāra, pievieno šķīstošo kafiju, atdzesē, tad pievieno Amaretto liķieri.
Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Dzeltenumus sakuļ kopā ar pūdercukuru, dzidro sīrupu un vaniļas cukuru. Pievieno arī mascarpone sieru.
Saldo krējumu saputo un iecilā dzeltenumu masā kopā ar vienu ēdamkaroti kafijas.
Olu baltumus saputo un iecilā mascarpone krēmā. 1/3 krēma pārklāj kūkas pamatnei un novieto atpakaļ saldētavā uz vienu stundu.
Kad masa sastingusi, to pārklāj ar “dāmu pirkstiņiem”, kas izmērcēti kafijā. Tos pārklāj ar otru trešdaļu mascarpone krēma un atkal novieto saldētavā uz vienu stundu.
Tikmēr atlikušo krēma daļu atdzesē ledusskapī, iepilda dekorēšanas tūtiņā ar apaļu uzgali. Kūku dekorē ar krēma galotnītēm un vēlreiz novieto saldētavā uz vienu stundu.
Kūku izņem no saldētavas 15 minūtes pirms pasniegšanas un caur sietiņu pārkaisa ar kakao.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Gardumi ar vasaras ogām
Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Burvīgās avenes
Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.