Sastāvdaļas
Pamatne
50 g sviesta
100 g cepumu “dāmu pirkstiņi”
Kafija
250 ml ūdens + 2 ēdamkarotes šķīstošās kafijas
Amaretto liķieris vai esence
100 g cepumu “dāmu pirkstiņi”
Tiramisù pildījums
3 olas
120 g Dansukker pūdercukura
60 g Dansukker Dzidrā sīrupa
10 g vaniļas cukura
400 g Mascarpone siera
200 ml trekna saldā krējuma
Dekorēšanai
Kakao pulveris
Instrukcijas
Pagatavo kūkas pamatni. Sviestu izkausē un kopā ar “dāmu pirkstiņiem” blenderī sastrādā drumstalās. Masu ber 20 cm diametra kūkas formā, izlīdzina piespiežot un novieto saldētavā.
Ūdeni uzvāra, pievieno šķīstošo kafiju, atdzesē, tad pievieno Amaretto liķieri.
Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Dzeltenumus sakuļ kopā ar pūdercukuru, dzidro sīrupu un vaniļas cukuru. Pievieno arī mascarpone sieru.
Saldo krējumu saputo un iecilā dzeltenumu masā kopā ar vienu ēdamkaroti kafijas.
Olu baltumus saputo un iecilā mascarpone krēmā. 1/3 krēma pārklāj kūkas pamatnei un novieto atpakaļ saldētavā uz vienu stundu.
Kad masa sastingusi, to pārklāj ar “dāmu pirkstiņiem”, kas izmērcēti kafijā. Tos pārklāj ar otru trešdaļu mascarpone krēma un atkal novieto saldētavā uz vienu stundu.
Tikmēr atlikušo krēma daļu atdzesē ledusskapī, iepilda dekorēšanas tūtiņā ar apaļu uzgali. Kūku dekorē ar krēma galotnītēm un vēlreiz novieto saldētavā uz vienu stundu.
Kūku izņem no saldētavas 15 minūtes pirms pasniegšanas un caur sietiņu pārkaisa ar kakao.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.