Sastāvdaļas
Pamatne
50 g sviesta
100 g cepumu “dāmu pirkstiņi”
Kafija
250 ml ūdens + 2 ēdamkarotes šķīstošās kafijas
Amaretto liķieris vai esence
100 g cepumu “dāmu pirkstiņi”
Tiramisù pildījums
3 olas
120 g Dansukker pūdercukura
60 g Dansukker Dzidrā sīrupa
10 g vaniļas cukura
400 g Mascarpone siera
200 ml trekna saldā krējuma
Dekorēšanai
Kakao pulveris
Instrukcijas
Pagatavo kūkas pamatni. Sviestu izkausē un kopā ar “dāmu pirkstiņiem” blenderī sastrādā drumstalās. Masu ber 20 cm diametra kūkas formā, izlīdzina piespiežot un novieto saldētavā.
Ūdeni uzvāra, pievieno šķīstošo kafiju, atdzesē, tad pievieno Amaretto liķieri.
Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Dzeltenumus sakuļ kopā ar pūdercukuru, dzidro sīrupu un vaniļas cukuru. Pievieno arī mascarpone sieru.
Saldo krējumu saputo un iecilā dzeltenumu masā kopā ar vienu ēdamkaroti kafijas.
Olu baltumus saputo un iecilā mascarpone krēmā. 1/3 krēma pārklāj kūkas pamatnei un novieto atpakaļ saldētavā uz vienu stundu.
Kad masa sastingusi, to pārklāj ar “dāmu pirkstiņiem”, kas izmērcēti kafijā. Tos pārklāj ar otru trešdaļu mascarpone krēma un atkal novieto saldētavā uz vienu stundu.
Tikmēr atlikušo krēma daļu atdzesē ledusskapī, iepilda dekorēšanas tūtiņā ar apaļu uzgali. Kūku dekorē ar krēma galotnītēm un vēlreiz novieto saldētavā uz vienu stundu.
Kūku izņem no saldētavas 15 minūtes pirms pasniegšanas un caur sietiņu pārkaisa ar kakao.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā. Tomēr iespējams, ka pārmaiņas pēc jūs vēlētos pamēģināt kaut ko pilnīgi jaunu un atšķirīgu. Varbūt tieši šogad jūs atklāsiet kādu jaunu, sev tīkamu gardumu.
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Ziemassvētku dzērieni
Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku sirsniņas
Atrodiet receptes un iedvesmu unikālām Ziemassvētku sirsniņām visiem, kas jums rūp.