Tiramisu siera kūka

Tiramisu ir dievišķīgs deserts no Itālijas. Izmēģiniet kaut ko jaunu un pagatavojiet no tā siera kūku. Sīrups parastā cukura vietā veido maigāku un krēmīgāku deserta struktūru.

10 porcijas

50 minūtes + 3 stundas saldētavā

Atzīme (3 gab)

Sastāvdaļas

Pamatne
50 g sviesta
100 g cepumu “dāmu pirkstiņi”

Kafija
250 ml ūdens + 2 ēdamkarotes šķīstošās kafijas
Amaretto liķieris vai esence
100 g cepumu “dāmu pirkstiņi”

Tiramisù pildījums
3 olas
120 g Dansukker pūdercukura
60 g Dansukker Dzidrā sīrupa
10 g vaniļas cukura
400 g Mascarpone siera
200 ml trekna saldā krējuma

Dekorēšanai
Kakao pulveris

Instrukcijas

Pagatavo kūkas pamatni. Sviestu izkausē un kopā ar “dāmu pirkstiņiem” blenderī sastrādā drumstalās. Masu ber 20 cm diametra kūkas formā, izlīdzina piespiežot un novieto saldētavā.

Ūdeni uzvāra, pievieno šķīstošo kafiju, atdzesē, tad pievieno Amaretto liķieri.

Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Dzeltenumus sakuļ kopā ar pūdercukuru, dzidro sīrupu un vaniļas cukuru. Pievieno arī mascarpone sieru.

Saldo krējumu saputo un iecilā dzeltenumu masā kopā ar vienu ēdamkaroti kafijas.

Olu baltumus saputo un iecilā mascarpone krēmā. 1/3 krēma pārklāj kūkas pamatnei un novieto atpakaļ saldētavā uz vienu stundu.

Kad masa sastingusi, to pārklāj ar “dāmu pirkstiņiem”, kas izmērcēti kafijā. Tos pārklāj ar otru trešdaļu mascarpone krēma un atkal novieto saldētavā uz vienu stundu.
 
Tikmēr atlikušo krēma daļu atdzesē ledusskapī, iepilda dekorēšanas tūtiņā ar apaļu uzgali. Kūku dekorē ar krēma galotnītēm un vēlreiz novieto saldētavā uz vienu stundu.

Kūku izņem no saldētavas 15 minūtes pirms pasniegšanas un caur sietiņu pārkaisa ar kakao.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Pagatavo saldējumu

Vasarā pagatavo savu saldējumu! Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes.

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Gardumi ar vasaras ogām

Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Ievārījumi un sīrupi

Savu ievārījumu un sīrupu pagatavošana ir vienkārša. Cukurs izceļ ogu un augļu garšu un ļauj uzglabāt ievārījumu droši un ilgi.

Vasaras deserti

Karstā laikā ir īpaši patīkami, ja vari cienāt ar saldskābu un atsvaidzinošu vasaras desertu, ko pasniedz grila vakara vai vasaras ballītes noslēgumā.

Vasaras brokastis

Šeit esam apkopojuši mūsu labāko un relaksējošāko vasaras brokastu receptes. Ar ko vēlies sākt dienu?