Sastāvdaļas
100 g Dansukker pūdercukura
1 ola
Uz smalkās rīves norīvēta miziņa no 1 apelsīna
15 ml krējuma
250 g kviešu miltu
Pildījumam
1 paciņa šokolādes riekstu masas
Dekorēšanai
Dansukker pūdercukurs
Instrukcijas
Samaisa sviestu vai margarīnu ar pūdercukuru. Iemaisa olu. Pievieno apelsīna miziņu un krējumu. Iestrādā miltus. Mīklu liek konditorejas tūtiņā, uzliek robainu galu (zvaigznes formā) un izspiež 60 robainus cepumiņus. Liek ledusskapī uz 30 minūtēm. Tad cepumus uzliek uz plāts, kas izklāta ar cepampapīru un cep krāsns vidusdaļā 175°C (ne vairāk!) apm. 10 minūtes. Izņem un liek uz režģa atdzist.
Salipina kopā divus cepumus ar riekstu masu un pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Konditorejas izstrādājumi adventes laikam
Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Ziemassvētku dzērieni
Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku sirsniņas
Atrodiet receptes un iedvesmu unikālām Ziemassvētku sirsniņām visiem, kas jums rūp.