Sviesta bulciņas

Vieglas, gaisīgas bulciņas, kas pildītas ar saldu sviesta krēmu. Dzidrais cukura sīrups ļauj rauga mīklai vieglāk uzrūgt un bulciņas saglabāt ilgāk svaigas.

30 bulciņas

PT1H

2 stundas

Atzīme (1 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Rauga mīkla
25 g svaiga rauga
200 ml piena
200 g sviesta istabas temperatūrā
100 ml Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
3 olas
600–660 g kviešu miltu  
2 g sāls 

Pildījums
150 g sviesta istabas temperatūrā
45 g Dansukker baltā cukura
95 g Dansukker gaišā Muscovado cukura 
10 g vaniļas cukura 

Dekors
Izkausēts sviests
Dansukker baltais cukurs

Instrukcijas

Svaigo raugu sadrupina un pārlej ar siltu pienu. Maisa, līdz raugs ir izšķīdis. 

Pievieno sviestu, sīrupu, olas un gandrīz visus miltus, atstājot pavisam nedaudz rezervei. Samīca vijīgā, nedaudz staipīgā mīklā. Beigās pievieno sāli un nedaudz miltu, ja nepieciešams.  Turpina mīcīšanu, līdz mīkla vairs nelīp pie bļodas malām. Pārklāj ar tīru dvielīti un atstāj uzrūgt 30 minūtes.

Samaisa visas pildījumam nepieciešamās sastāvdaļas.

Mīklu izrullē garenā rullī un sadala 30 vienādos gabaliņos, veidojot no tiem apaļas bulciņu formas. Katrā bumbiņā iespiež padziļu iedobi, iepilda tajā pildījumu un tad iedobi atkal ar mīklu aizvelk ciet. Bulciņas novieto ar pildījuma vietu uz leju. Apsedz ar tīru dvielīti un ļauj uzrūgt vēl 30 minūtes.

Cepeškrāsni noregulē uz  225 °C temperatūru.

Cep krāsns vidējā daļā 8-10 minūtes, līdz bulciņas iekrāsojas zeltainas. Nedaudz atdzesē, tad pārsmērē ar izkausētu sviestu un pārkaisa ar balto cukuru.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Mandeļu kēkss ar greipfrūtu

Konditorejas izstrādājumi adventes laikam

Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.

Piparkūku siltumnīca

Piparkūkas

Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Dzēriens “Ziemas pasaka”

Ziemassvētku dzērieni

Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.

Braunija maisījums burciņā

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku sirsniņas

Ziemassvētku sirsniņas

Atrodiet receptes un iedvesmu unikālām Ziemassvētku sirsniņām visiem, kas jums rūp.