Sviesta bulciņas

Vieglas, gaisīgas bulciņas, kas pildītas ar saldu sviesta krēmu. Dzidrais cukura sīrups ļauj rauga mīklai vieglāk uzrūgt un bulciņas saglabāt ilgāk svaigas.

30 bulciņas

PT1H

2 stundas

Atzīme (1 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Rauga mīkla
25 g svaiga rauga
200 ml piena
200 g sviesta istabas temperatūrā
100 ml Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
3 olas
600–660 g kviešu miltu  
2 g sāls 

Pildījums
150 g sviesta istabas temperatūrā
45 g Dansukker baltā cukura
95 g Dansukker gaišā Muscovado cukura 
10 g vaniļas cukura 

Dekors
Izkausēts sviests
Dansukker baltais cukurs

Instrukcijas

Svaigo raugu sadrupina un pārlej ar siltu pienu. Maisa, līdz raugs ir izšķīdis. 

Pievieno sviestu, sīrupu, olas un gandrīz visus miltus, atstājot pavisam nedaudz rezervei. Samīca vijīgā, nedaudz staipīgā mīklā. Beigās pievieno sāli un nedaudz miltu, ja nepieciešams.  Turpina mīcīšanu, līdz mīkla vairs nelīp pie bļodas malām. Pārklāj ar tīru dvielīti un atstāj uzrūgt 30 minūtes.

Samaisa visas pildījumam nepieciešamās sastāvdaļas.

Mīklu izrullē garenā rullī un sadala 30 vienādos gabaliņos, veidojot no tiem apaļas bulciņu formas. Katrā bumbiņā iespiež padziļu iedobi, iepilda tajā pildījumu un tad iedobi atkal ar mīklu aizvelk ciet. Bulciņas novieto ar pildījuma vietu uz leju. Apsedz ar tīru dvielīti un ļauj uzrūgt vēl 30 minūtes.

Cepeškrāsni noregulē uz  225 °C temperatūru.

Cep krāsns vidējā daļā 8-10 minūtes, līdz bulciņas iekrāsojas zeltainas. Nedaudz atdzesē, tad pārsmērē ar izkausētu sviestu un pārkaisa ar balto cukuru.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Burkānkūkas suflē

Valsts svētkiem un svinībām

Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.