Sastāvdaļas
Biskvītam
1 ola
130 g Dansukker baltā smalkā cukura
110 g skābā krējuma
120 g miltu
6 g cepamā pulvera
Kraukšķiem
200 g piena šokolādes
150 g sviesta
150 g vafeļu (var izmantot arī "Choko Pops" pārslas vai citu cepumu drupačas)
Virskārtai
600 g svaigā siera (Filadelfijas, "Rasa", "Kārums" vai cits)
300 g saldā krējuma
180 g skābā krējuma
180 g Dansukker baltā smalkā cukura
10 g svaiga bazilika
20 g želatīna
80 g ūdens
5 g Dansukker vaniļas cukura
200 g aveņu
Instrukcijas
Iejauc biskvīta mīklu. Kūkas formu (26 cm diametrā) izklāj ar cepampapīru, lej iekšā mīklu un cep 180°C apmēram 12 minūtes.
Piena šokolādi izkausē ūdens peldē, pievieno sviestu, samaisa, iejauc vafeļu drupačas. Pārklāj ar to biskvīta pamatni.
Aukstā ūdenī uzbriedina želatīnu, tad to ūdens peldē izkausē. Skābo krējumu, cukuru, bazilika lapiņas sablenderē, pievieno svaigo sieru un vēlreiz sablenderē. Saldo krējumu ar vaniļas cukuru uzputo. Želatīnu iecilā siera masā, tad iemaisa putukrējumu.
Pusi siera masas izklāj tortes formā pāri šokolādes kraukšķiem. Ieber avenes un pāri izklāj atlikušo siera masu. Izlīdzina. Kūkai ļauj nostāvēties vismaz 12 stundas.
Receptes autors - Jānis Kairis
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā. Bumbieru tarte ar kazas sieru vai ābolu pildījums virtuļiem ir tikai pāris no plašās recepšu kolekcijas, ko piedāvājam jūsu uzmanībai.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.