Svaigā siera kūka ar avenēm un baziliku

Atzīme (54 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Biskvītam
1 ola
130 g Dansukker baltā smalkā cukura
110 g skābā krējuma
120 g miltu
6 g cepamā pulvera

Kraukšķiem
200 g piena šokolādes
150 g sviesta
150 g vafeļu (var izmantot arī "Choko Pops" pārslas vai citu cepumu drupačas)

Virskārtai
600 g svaigā siera (Filadelfijas, "Rasa", "Kārums" vai cits)
300 g saldā krējuma
180 g skābā krējuma
180 g Dansukker baltā smalkā cukura
10 g svaiga bazilika
20 g želatīna
80 g ūdens
5 g Dansukker vaniļas cukura
200 g aveņu

Instrukcijas

Iejauc biskvīta mīklu. Kūkas formu (26 cm diametrā) izklāj ar cepampapīru, lej iekšā mīklu un cep 180°C apmēram 12 minūtes.

Piena šokolādi izkausē ūdens peldē, pievieno sviestu, samaisa, iejauc vafeļu drupačas. Pārklāj ar to biskvīta pamatni.

Aukstā ūdenī uzbriedina želatīnu, tad to ūdens peldē izkausē. Skābo krējumu, cukuru, bazilika lapiņas sablenderē, pievieno svaigo sieru un vēlreiz sablenderē. Saldo krējumu ar vaniļas cukuru uzputo. Želatīnu iecilā siera masā, tad iemaisa putukrējumu.

Pusi siera masas izklāj tortes formā pāri šokolādes kraukšķiem. Ieber avenes un pāri izklāj atlikušo siera masu. Izlīdzina. Kūkai ļauj nostāvēties vismaz 12 stundas.

Receptes autors - Jānis Kairis

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Burkānkūkas suflē

Valsts svētkiem un svinībām

Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.