Sastāvdaļas
Biskvītam
1 ola
130 g Dansukker baltā smalkā cukura
110 g skābā krējuma
120 g miltu
6 g cepamā pulvera
Kraukšķiem
200 g piena šokolādes
150 g sviesta
150 g vafeļu (var izmantot arī "Choko Pops" pārslas vai citu cepumu drupačas)
Virskārtai
600 g svaigā siera (Filadelfijas, "Rasa", "Kārums" vai cits)
300 g saldā krējuma
180 g skābā krējuma
180 g Dansukker baltā smalkā cukura
10 g svaiga bazilika
20 g želatīna
80 g ūdens
5 g Dansukker vaniļas cukura
200 g aveņu
Instrukcijas
Iejauc biskvīta mīklu. Kūkas formu (26 cm diametrā) izklāj ar cepampapīru, lej iekšā mīklu un cep 180°C apmēram 12 minūtes.
Piena šokolādi izkausē ūdens peldē, pievieno sviestu, samaisa, iejauc vafeļu drupačas. Pārklāj ar to biskvīta pamatni.
Aukstā ūdenī uzbriedina želatīnu, tad to ūdens peldē izkausē. Skābo krējumu, cukuru, bazilika lapiņas sablenderē, pievieno svaigo sieru un vēlreiz sablenderē. Saldo krējumu ar vaniļas cukuru uzputo. Želatīnu iecilā siera masā, tad iemaisa putukrējumu.
Pusi siera masas izklāj tortes formā pāri šokolādes kraukšķiem. Ieber avenes un pāri izklāj atlikušo siera masu. Izlīdzina. Kūkai ļauj nostāvēties vismaz 12 stundas.
Receptes autors - Jānis Kairis
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu laiks
Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Brīnišķīgais zemeņu laiks
Vasara — brīnišķīgais zemeņu laiks! Pienācis laiks izmantot visas zemeņu sniegtās iespējas. Zemenes vari ēst arī tāpat, bet vari arī ļauties iedvesmai no mūsu receptēm, kurās zemenes ir sastāvdaļa. Ja nepagūsi izbaudīt brīnišķīgo zemeņu laiku, tās var ērti sasaldēt ziemai.

Vasaras deserti
Karstā laikā ir īpaši patīkami, ja vari cienāt ar saldskābu un atsvaidzinošu vasaras desertu, ko pasniedz grila vakara vai vasaras ballītes noslēgumā. Šeit atradīsi brīnišķīgus vasaras desertus, kas noderēs gan tiem, kas vēlas vienkāršākas alternatīvas, gan tiem, kas vēlas izmēģināt ko nedaudz sarežģītāku.

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.