Stirnas gaļas lodītes ar karamelizētiem sarkanajiem kāpostiem

8 personām

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

800 g stirnas maltās gaļas
3 šķēles prošuto šķiņķa (jeb auksti vītinātas gaļas)
400 g liellopa maltās gaļas
100 ml ūdens
100 ml olīveļļas
1,5 ēd. kar. Dansukker Tumšā Muscovado cukura
30 g Dansukker Niedru sīrupa
10 kadiķogas
1 sauja pētersīļu lapu
1 rozmarīna zariņš
50 g plūmju mērces (Āzijas)
Naža gals Kajēnas piparu
Sāls, piecu piparu maisījums

Kāpostiem
1 kg sarkano kāpostu
200 g Šalotes sīpolu
200 g ābolu
2 daiviņas ķiploka
150 g sviesta
150 g dzērveņu ievārījuma
200 ml svaigas apelsīnu sulas
200 ml vistas buljona
1 tējk. Dansukker kanēļa cukura
1 tējk. Dansukker Farīna cukura
100 ml Dansukker Niedru sīrupa
Sāls, piecu piparu maisījums

Instrukcijas

Gaļas lodīšu pagatavošana
Stirnas un liellopa malto gaļu samīca, pievieno sakapātu prošuto šķiņķi. Masai pievieno ūdeni, sakapātus zaļumus, garšvielas un pārējās sastāvdaļas. No masas veido gaļas lodītes – aptuveni 25 gramu gaļas katrai lodītei. Lodītes apcep uz pannas 2 minūtes – tā, lai vidus būtu rozā.

Kāpostu pagatavošana
Kāpostus, sīpolus un ābolus sagriež 5 cm garos salmiņos. Katlā izkausē sviestu un liek sutināties sīpolus, līdz tie kļūst zeltaini. Pievieno sakapātu ķiploku, ābolus un kāpostu, un visu sutina uz vidējas uguns 20 minūtes. Pievieno Farīna cukuru, kanēļa cukuru, Niedru sīrupu, apmaisa un sautē 5 minūtes. Pievieno apelsīna sulu, vistas buljonu, ievārījumu, sāli un piparu maisījumu, un sautē vēl 1 stundu.

Receptes autors - šefpavārs Andris Rūmītis: "Labs veids, kā ziemas sezonā pārsteigt ciemiņus. Gaļu nedrīkst pārcept, citādi tā būs sausa. Labu apetīti!"

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Upeņu plātsmaize ar vaniļu

Gardumi ar vasaras ogām

Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Laima tarte ar aveņu Marmora pildījumu

Burvīgās avenes

Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Plūškoka sangrija

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.