Stirnas gaļas lodītes ar karamelizētiem sarkanajiem kāpostiem

8 personām
Stirnas gaļas lodītes ar karamelizētiem sarkanajiem kāpostiem
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

800 g stirnas maltās gaļas
3 šķēles prošuto šķiņķa (jeb auksti vītinātas gaļas)
400 g liellopa maltās gaļas
100 ml ūdens
100 ml olīveļļas
1,5 ēd. kar. Dansukker Tumšā Muscovado cukura
30 g Dansukker Niedru sīrupa
10 kadiķogas
1 sauja pētersīļu lapu
1 rozmarīna zariņš
50 g plūmju mērces (Āzijas)
Naža gals Kajēnas piparu
Sāls, piecu piparu maisījums

Kāpostiem
1 kg sarkano kāpostu
200 g Šalotes sīpolu
200 g ābolu
2 daiviņas ķiploka
150 g sviesta
150 g dzērveņu ievārījuma
200 ml svaigas apelsīnu sulas
200 ml vistas buljona
1 tējk. Dansukker kanēļa cukura
1 tējk. Dansukker Farīna cukura
100 ml Dansukker Niedru sīrupa
Sāls, piecu piparu maisījums

Gaļas lodīšu pagatavošana
Stirnas un liellopa malto gaļu samīca, pievieno sakapātu prošuto šķiņķi. Masai pievieno ūdeni, sakapātus zaļumus, garšvielas un pārējās sastāvdaļas. No masas veido gaļas lodītes – aptuveni 25 gramu gaļas katrai lodītei. Lodītes apcep uz pannas 2 minūtes – tā, lai vidus būtu rozā.

 

Kāpostu pagatavošana
Kāpostus, sīpolus un ābolus sagriež 5 cm garos salmiņos. Katlā izkausē sviestu un liek sutināties sīpolus, līdz tie kļūst zeltaini. Pievieno sakapātu ķiploku, ābolus un kāpostu, un visu sutina uz vidējas uguns 20 minūtes. Pievieno Farīna cukuru, kanēļa cukuru, Niedru sīrupu, apmaisa un sautē 5 minūtes. Pievieno apelsīna sulu, vistas buljonu, ievārījumu, sāli un piparu maisījumu, un sautē vēl 1 stundu.

 

Receptes autors - šefpavārs Andris Rūmītis: "Labs veids, kā ziemas sezonā pārsteigt ciemiņus. Gaļu nedrīkst pārcept, citādi tā būs sausa. Labu apetīti!"

 

Šo recepti sastādīja

Dansukker