Stirnas gaļas lodītes ar karamelizētiem sarkanajiem kāpostiem

8 personām

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

800 g stirnas maltās gaļas
3 šķēles prošuto šķiņķa (jeb auksti vītinātas gaļas)
400 g liellopa maltās gaļas
100 ml ūdens
100 ml olīveļļas
1,5 ēd. kar. Dansukker Tumšā Muscovado cukura
30 g Dansukker Niedru sīrupa
10 kadiķogas
1 sauja pētersīļu lapu
1 rozmarīna zariņš
50 g plūmju mērces (Āzijas)
Naža gals Kajēnas piparu
Sāls, piecu piparu maisījums

Kāpostiem
1 kg sarkano kāpostu
200 g Šalotes sīpolu
200 g ābolu
2 daiviņas ķiploka
150 g sviesta
150 g dzērveņu ievārījuma
200 ml svaigas apelsīnu sulas
200 ml vistas buljona
1 tējk. Dansukker kanēļa cukura
1 tējk. Dansukker Farīna cukura
100 ml Dansukker Niedru sīrupa
Sāls, piecu piparu maisījums

Instrukcijas

Gaļas lodīšu pagatavošana
Stirnas un liellopa malto gaļu samīca, pievieno sakapātu prošuto šķiņķi. Masai pievieno ūdeni, sakapātus zaļumus, garšvielas un pārējās sastāvdaļas. No masas veido gaļas lodītes – aptuveni 25 gramu gaļas katrai lodītei. Lodītes apcep uz pannas 2 minūtes – tā, lai vidus būtu rozā.

Kāpostu pagatavošana
Kāpostus, sīpolus un ābolus sagriež 5 cm garos salmiņos. Katlā izkausē sviestu un liek sutināties sīpolus, līdz tie kļūst zeltaini. Pievieno sakapātu ķiploku, ābolus un kāpostu, un visu sutina uz vidējas uguns 20 minūtes. Pievieno Farīna cukuru, kanēļa cukuru, Niedru sīrupu, apmaisa un sautē 5 minūtes. Pievieno apelsīna sulu, vistas buljonu, ievārījumu, sāli un piparu maisījumu, un sautē vēl 1 stundu.

Receptes autors - šefpavārs Andris Rūmītis: "Labs veids, kā ziemas sezonā pārsteigt ciemiņus. Gaļu nedrīkst pārcept, citādi tā būs sausa. Labu apetīti!"

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Mandeļu kūka ar rabarberiem

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Saldējums uz kociņa

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē

Kafijas pauze saulē

Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Vasaras kūka

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem

Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Plūškoka kolins un Rabarberu sours

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.