Stirnas gaļas lodītes ar karamelizētiem sarkanajiem kāpostiem

8 personām

Atzīme (0 gab)

Sastāvdaļas

800 g stirnas maltās gaļas
3 šķēles prošuto šķiņķa (jeb auksti vītinātas gaļas)
400 g liellopa maltās gaļas
100 ml ūdens
100 ml olīveļļas
1,5 ēd. kar. Dansukker Tumšā Muscovado cukura
30 g Dansukker Niedru sīrupa
10 kadiķogas
1 sauja pētersīļu lapu
1 rozmarīna zariņš
50 g plūmju mērces (Āzijas)
Naža gals Kajēnas piparu
Sāls, piecu piparu maisījums

Kāpostiem
1 kg sarkano kāpostu
200 g Šalotes sīpolu
200 g ābolu
2 daiviņas ķiploka
150 g sviesta
150 g dzērveņu ievārījuma
200 ml svaigas apelsīnu sulas
200 ml vistas buljona
1 tējk. Dansukker kanēļa cukura
1 tējk. Dansukker Farīna cukura
100 ml Dansukker Niedru sīrupa
Sāls, piecu piparu maisījums

Instrukcijas

Gaļas lodīšu pagatavošana
Stirnas un liellopa malto gaļu samīca, pievieno sakapātu prošuto šķiņķi. Masai pievieno ūdeni, sakapātus zaļumus, garšvielas un pārējās sastāvdaļas. No masas veido gaļas lodītes – aptuveni 25 gramu gaļas katrai lodītei. Lodītes apcep uz pannas 2 minūtes – tā, lai vidus būtu rozā.

Kāpostu pagatavošana
Kāpostus, sīpolus un ābolus sagriež 5 cm garos salmiņos. Katlā izkausē sviestu un liek sutināties sīpolus, līdz tie kļūst zeltaini. Pievieno sakapātu ķiploku, ābolus un kāpostu, un visu sutina uz vidējas uguns 20 minūtes. Pievieno Farīna cukuru, kanēļa cukuru, Niedru sīrupu, apmaisa un sautē 5 minūtes. Pievieno apelsīna sulu, vistas buljonu, ievārījumu, sāli un piparu maisījumu, un sautē vēl 1 stundu.

Receptes autors - šefpavārs Andris Rūmītis: "Labs veids, kā ziemas sezonā pārsteigt ciemiņus. Gaļu nedrīkst pārcept, citādi tā būs sausa. Labu apetīti!"

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Bumbieru kūka ar rozmarīnu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā. Bumbieru tarte ar kazas sieru vai ābolu pildījums virtuļiem ir tikai pāris no plašās recepšu kolekcijas, ko piedāvājam jūsu uzmanībai.

Marinēti ķirbji ar cidoniju sīrupu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Klasiskais brūkleņu ievārījums

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Konservēti vasaras dārzeņi

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Plūmju pīrāgs

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.