Spēcinošā ķirbju zupa ar malto gaļu

Ķirbja zupu vari pagatavot gan veģetārā versijā, gan gabātinātu ar apbrūninātas gaļas "skaidiņām". Katrā ziņā, ķirbju zupa ir lieliska rudens ēdienkartes sastāvdaļa.

4-6 porcijas

Atzīme (24 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

2 ēdamkar. eļļas
500 g kubiņos sagriezta ķirbja mīkstuma
200 g šķēlītēs sagrieztu burkānu
200 g šķēlītēs sagrieztu kartupeļu
1 sīpols
2 tējk. Dansukker baltā smalkā cukura
1 litrs buljona
1 ēdamkar. eļlas
300 g maltas cūkgaļas vai liellopa gaļas
1 sarīvēta ķiploka daiviņa
1 tējkar. čili pulvera
Sāls, pipari
3 sakapāti lociņi
1 plānās šķēlītēs sagriezts čili pipars
200 ml svaigā siera ar zemu tauku saturu

Instrukcijas

Katliņā sakarsē eļļu, pieliek dārzeņus un cukuru. Sautē dažas minūtes, bet uzmana, lai dārzeņi nekļūst brūni. Pielej buljonu, nosedz ar vāku un vāra uz lēnas uguns 20 minūtes. Izņem dārzeņus no katliņa ar nedaudz buljona un sablendē. Lej atpakaļ katliņā un tur to siltumā. Pannā uzkarsē eļļu un liek cepties malto gaļu kopā ar ķiploku. Kad gaļa pilnībā izcepusies, pieber čili pulveri un pēc garšas sāli un piparus. Iemaisa lociņus un čili šķēlītes. Zupu lej šķīvjos un ieliek katrā šķīvī nedaudz svaigā siera. Uz tā uzliek pa karotei maltās gaļas maisījuma.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Ķiplokugurķīši

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu koblers

Kazeņu burvība

Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.