Spēcinošā ķirbju zupa ar malto gaļu

Ķirbja zupu vari pagatavot gan veģetārā versijā, gan gabātinātu ar apbrūninātas gaļas "skaidiņām". Katrā ziņā, ķirbju zupa ir lieliska rudens ēdienkartes sastāvdaļa.

4-6 porcijas

Atzīme (1 gab)

Sastāvdaļas

2 ēdamkar. eļļas
500 g kubiņos sagriezta ķirbja mīkstuma
200 g šķēlītēs sagrieztu burkānu
200 g šķēlītēs sagrieztu kartupeļu
1 sīpols
2 tējk. Dansukker baltā smalkā cukura
1 litrs buljona
1 ēdamkar. eļlas
300 g maltas cūkgaļas vai liellopa gaļas
1 sarīvēta ķiploka daiviņa
1 tējkar. čili pulvera
Sāls, pipari
3 sakapāti lociņi
1 plānās šķēlītēs sagriezts čili pipars
200 ml svaigā siera ar zemu tauku saturu

Instrukcijas

Katliņā sakarsē eļļu, pieliek dārzeņus un cukuru. Sautē dažas minūtes, bet uzmana, lai dārzeņi nekļūst brūni. Pielej buljonu, nosedz ar vāku un vāra uz lēnas uguns 20 minūtes. Izņem dārzeņus no katliņa ar nedaudz buljona un sablendē. Lej atpakaļ katliņā un tur to siltumā. Pannā uzkarsē eļļu un liek cepties malto gaļu kopā ar ķiploku. Kad gaļa pilnībā izcepusies, pieber čili pulveri un pēc garšas sāli un piparus. Iemaisa lociņus un čili šķēlītes. Zupu lej šķīvjos un ieliek katrā šķīvī nedaudz svaigā siera. Uz tā uzliek pa karotei maltās gaļas maisījuma.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Ievārījumi un sīrupi

Savu ievārījumu un sīrupu pagatavošana ir vienkārša. Cukurs izceļ ogu un augļu garšu un ļauj uzglabāt ievārījumu droši un ilgi.

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei.

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu.