Šokolādes un kokosriekstu rūtiņas

20 gab.
Šokolādes un kokosriekstu rūtiņas
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

  • 3 olas
  • 250 g Dansukker baltā smalkā cukura
  • 250 g kviešu miltu
  • 1,5 ēd. kar. kakao
  • 2 tējk. cepamā pulvera
  • 100 ml ūdens
  • 100 g sviesta vai margarīna

Kokosriekstu masai

  • 75 g sviesta vai margarīna
  • 300 g kokosriekstu skaidiņu
  • 250 g Dansukker pūdercukura
  • 2 nelielas olas

Garnējumam

  • Dansukker pūdercukurs

Apsmērē ar taukvielām un apkaisa ar miltiem cepamformu (apm. 20x30 cm).

Saputo olas ar cukuru, līdz masa kļūst gaisīga. Sajauc miltus ar cepamo pulveri un kakao un pievieno masai. Uzkarsē ūdeni kopā ar taukvielām un pievieno šokolādes mīklas masai. Ielej mīklu formā un cep cepeškrāsns apakšējā daļā aptuveni 20 minūtes 200 °C. Katliņā samaisa visas pārējās sastāvdaļas un, nepārtraukti maisot, karsē, līdz masa sabiezē.

Izņem kūku un uzstād krāsns temperatūru uz 225 °C. Uzklāj kokosriekstu masu uz šokolādes kūkas un ievieto formu cepeškrāsns vidū. Cep vēl aptuveni 10 minūtes, līdz kūka iegūst patīkamu krāsu. Pirms sagriešanas ļauj kūkai atdzist. Pirms pasniegšanas pārkaisa kūku ar pūdercukuru. Kūku drīkst sasaldēt.

Šo recepti sastādīja

Dansukker