Sastāvdaļas
3 olas
250 g Dansukker baltā smalkā cukura
250 g kviešu miltu
1,5 ēd. kar. kakao
2 tējk. cepamā pulvera
100 ml ūdens
100 g sviesta vai margarīna
Kokosriekstu masai
75 g sviesta vai margarīna
300 g kokosriekstu skaidiņu
250 g Dansukker pūdercukura
2 nelielas olas
Garnējumam
Dansukker pūdercukurs
Instrukcijas
Apsmērē ar taukvielām un apkaisa ar miltiem cepamformu (apm. 20x30 cm).
Saputo olas ar cukuru, līdz masa kļūst gaisīga. Sajauc miltus ar cepamo pulveri un kakao un pievieno masai. Uzkarsē ūdeni kopā ar taukvielām un pievieno šokolādes mīklas masai. Ielej mīklu formā un cep cepeškrāsns apakšējā daļā aptuveni 20 minūtes 200 °C. Katliņā samaisa visas pārējās sastāvdaļas un, nepārtraukti maisot, karsē, līdz masa sabiezē.
Izņem kūku un uzstād krāsns temperatūru uz 225 °C. Uzklāj kokosriekstu masu uz šokolādes kūkas un ievieto formu cepeškrāsns vidū. Cep vēl aptuveni 10 minūtes, līdz kūka iegūst patīkamu krāsu. Pirms sagriešanas ļauj kūkai atdzist. Pirms pasniegšanas pārkaisa kūku ar pūdercukuru. Kūku drīkst sasaldēt.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Gardumi ar vasaras ogām
Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Burvīgās avenes
Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.