Šokolādes un kokosriekstu rūtiņas

20 gab.

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

3 olas
250 g Dansukker baltā smalkā cukura
250 g kviešu miltu
1,5 ēd. kar. kakao
2 tējk. cepamā pulvera
100 ml ūdens
100 g sviesta vai margarīna

Kokosriekstu masai
75 g sviesta vai margarīna
300 g kokosriekstu skaidiņu
250 g Dansukker pūdercukura
2 nelielas olas

Garnējumam
Dansukker pūdercukurs

Instrukcijas

Apsmērē ar taukvielām un apkaisa ar miltiem cepamformu (apm. 20x30 cm).

Saputo olas ar cukuru, līdz masa kļūst gaisīga. Sajauc miltus ar cepamo pulveri un kakao un pievieno masai. Uzkarsē ūdeni kopā ar taukvielām un pievieno šokolādes mīklas masai. Ielej mīklu formā un cep cepeškrāsns apakšējā daļā aptuveni 20 minūtes 200 °C. Katliņā samaisa visas pārējās sastāvdaļas un, nepārtraukti maisot, karsē, līdz masa sabiezē.

Izņem kūku un uzstād krāsns temperatūru uz 225 °C. Uzklāj kokosriekstu masu uz šokolādes kūkas un ievieto formu cepeškrāsns vidū. Cep vēl aptuveni 10 minūtes, līdz kūka iegūst patīkamu krāsu. Pirms sagriešanas ļauj kūkai atdzist. Pirms pasniegšanas pārkaisa kūku ar pūdercukuru. Kūku drīkst sasaldēt.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Upeņu plātsmaize ar vaniļu

Gardumi ar vasaras ogām

Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Laima tarte ar aveņu Marmora pildījumu

Burvīgās avenes

Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Plūškoka sangrija

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.