Sastāvdaļas
125 g sviesta vai margarīna
50 g Dansukker brūnā cukura
75 g Dansukker pūdercukura
1 ēdamkarote kakao
2 olas
325 g kviešu miltu
1 tējkarote cepamā pulvera
100 ml piena
Pildījums
300 ml piena
100 g mannas
75 g sviesta vai margarīna
75-100 g Dansukker smalkā cukura
2 ēdamkarotes Dansukker vaniļas cukura
100 g kokosriekstu skaidiņu
Garnējums
200 g baltās šokolādes
1 laima auglis, vēlams nesaspiests
1 citrons, vēlams nesaspiests
Instrukcijas
Traukā, izmantojot mikseri, saputo taukvielas kopā ar abu veidu cukuriem un olām. Sajauc kviešu miltus ar kakao, cepamo pulveri un pievieno masai. Pievieno pienu. Ielej mīklu ietaukotā, apaļā 24–26 cm diametra formā. Cep krāsns vidū 180 °C temperatūrā (karstā gaisā 155 °C) apmēram 30 minūtes. Ļauj atdzist.
Katliņā sajauc pienu ar mannu un taukvielām un vāri, līdz masa sabiezē. Pievieno abu veidu cukurus un kokosriekstu skaidiņas. Ielej mīklu pamatnē.
Izkausē šokolādi tvaika peldē un pārklāj kūku. Nomizo laima augli un citronu, sarīvē miziņu un pārkaisi kūkai. Ieliec ledusskapī uz vismaz 1 stundu.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Konservēti vasaras dārzeņi
Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju raža
Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu burvība
Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.