Šokolādes un kokosriekstu kūka

apm. 15 gabaliņi

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

125 g sviesta vai margarīna
50 g Dansukker brūnā cukura
75 g Dansukker pūdercukura
1 ēdamkarote kakao
2 olas
325 g kviešu miltu
1 tējkarote cepamā pulvera
100 ml piena

Pildījums
300 ml piena
100 g mannas
75 g sviesta vai margarīna
75-100 g Dansukker smalkā cukura
2 ēdamkarotes Dansukker vaniļas cukura
100 g kokosriekstu skaidiņu

Garnējums
200 g baltās šokolādes
1 laima auglis, vēlams nesaspiests
1 citrons, vēlams nesaspiests

Instrukcijas

Traukā, izmantojot mikseri, saputo taukvielas kopā ar abu veidu cukuriem un olām. Sajauc kviešu miltus ar kakao, cepamo pulveri un pievieno masai. Pievieno pienu. Ielej mīklu ietaukotā, apaļā 24–26 cm diametra formā. Cep krāsns vidū 180 °C temperatūrā (karstā gaisā 155 °C) apmēram 30 minūtes. Ļauj atdzist.

Katliņā sajauc pienu ar mannu un taukvielām un vāri, līdz masa sabiezē. Pievieno abu veidu cukurus un kokosriekstu skaidiņas. Ielej mīklu pamatnē.

Izkausē šokolādi tvaika peldē un pārklāj kūku. Nomizo laima augli un citronu, sarīvē miziņu un pārkaisi kūkai. Ieliec ledusskapī uz vismaz 1 stundu.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Burkānkūkas suflē

Valsts svētkiem un svinībām

Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.