Šokolādes un kanēļa piena kokteilis

4-5 porcijas

Atzīme (60 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Piena kokteilim
800 ml šokolādes saldējuma (recepte zemāk)
200 ml piena
200 ml ledus gabaliņu

Šokolādes mērcei
3 ēdamk. Dansukker Tumšā sīrupa
150 ml kakao
200 ml ūdens
180 g Dansukker Nerafinētā cukurniedru cukura
Šķipsniņa sāls
1 tējk. Dansukker Vaniļas cukura
1 tējk. sasmalcināta kardamona

Šokolādes saldējums ar kanēli
8 lielu olu baltumi
315 g Dansukker Tumšā Muscovado cukura
2 tējk. Dansukker Vaniļas cukura
350 ml piena
100 ml kakao pulvera
700 ml saldā krējuma 40%
Šķipsniņa sāls
2 tējk. malta kanēļa

Instrukcijas

Piena kokteiļa pagatavošana
Saldējumu un pienu ar mikseri sakuļ, beigās pievienojot ledus gabaliņus. Glāzē lej kārtām piena kokteili, putukrējumu un šokolādes mērci. Dekorē ar putukrējumu un šokolādes mērci.

Šokolādes mērces pagatavošana
Visas sastāvdaļas sajauc un karsē, līdz cukurs izkūst. Karsē vēl 3-4 minūtes, līdz mērce sāk biezēt.

Šokolādes saldējuma pagatavošana
Olu dzeltenumus sakuļ kopā ar cukuru. Pienam pievieno kakao pulveri un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Pusi no karstā piena šokolādes maisījuma lēnām, nepārtraukti maisot, pievieno olu dzeltenumiem.
Olu maisījumu pievieno atlikušajai piena daļai. Turpat pievieno arī saldo krējumu, kanēli un sāli. Visu karsē uz lēnas uguns, pastāvīgi maisot, līdz masa sāk biezēt (5 – 10 minūtes).
Liek ledusskapī vismaz uz 6 stundām, bet vislabāk uz visu nakti.
Saldējuma pagatavošanai izmanto saldējuma mašīnu vai liek saldētavā vēl vismaz uz 6 stundām.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.