Šokolādes un apelsīnu semifredo

Semifredo gatavošana nedaudz atšķiras no parastā saldējuma gatavošas. Kārtīgi izpildi visus uzdevumus un iegūsi satriecošas garšas un struktūras atsvaidzinošu vasaras našķi.

2 litri

Atzīme (58 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

3 olas
2 olu dzeltenumi
2 ēdamkar. vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
160 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
100 ml Dansukker Dzidrā vai glikozes sīrupa
500 ml putukrējuma
250 g izkausētas tumšās šokolādes
100 g drupinātu praline konfekšu
1 apelsīna miziņa

Instrukcijas

Karstumizturīgā traukā sakuļ olas, olu dzeltenumus, vaniļas cukuru, parasto cukuru un sīrupu.
Trauku liek verdoša ūdens peldē un ar elektrisko putotāju puto 6-8 minūtes, līdz masa kļūst gaišāka un biezāka. Noņem no plīts un atdzesē.
Saldo krējumu saputo un uzmanīgi iecilā olu maisījumā, līdz masa kļūst viendabīga.
Maisot tievā strūkliņā pievieno izkausēto šokolādi un praline un visu izmaisa. Pievieno apelsīna miziņu.
Maisījumu ielej 2 l tilpuma traukā (vai divos mazākos) un atstāj uz nakti vai 6 stundām saldētavā.
Pirms pasniegšanas semifredo istabas temperatūrā mazliet atsilda, pasniedz tieši no trauka vai arī ar karoti pārliek nelielās bļodiņās.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Ķiplokugurķīši

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu koblers

Kazeņu burvība

Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.