Sastāvdaļas
3 olas
2 olu dzeltenumi
2 ēdamkar. vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
160 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
100 ml Dansukker Dzidrā vai glikozes sīrupa
500 ml putukrējuma
250 g izkausētas tumšās šokolādes
100 g drupinātu praline konfekšu
1 apelsīna miziņa
Instrukcijas
Karstumizturīgā traukā sakuļ olas, olu dzeltenumus, vaniļas cukuru, parasto cukuru un sīrupu.
Trauku liek verdoša ūdens peldē un ar elektrisko putotāju puto 6-8 minūtes, līdz masa kļūst gaišāka un biezāka. Noņem no plīts un atdzesē.
Saldo krējumu saputo un uzmanīgi iecilā olu maisījumā, līdz masa kļūst viendabīga.
Maisot tievā strūkliņā pievieno izkausēto šokolādi un praline un visu izmaisa. Pievieno apelsīna miziņu.
Maisījumu ielej 2 l tilpuma traukā (vai divos mazākos) un atstāj uz nakti vai 6 stundām saldētavā.
Pirms pasniegšanas semifredo istabas temperatūrā mazliet atsilda, pasniedz tieši no trauka vai arī ar karoti pārliek nelielās bļodiņās.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ielūdz uz karstvīna svētkiem
Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.
Konditorejas izstrādājumi adventes laikam
Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.