Sastāvdaļas
Kūka
150 g sviesta
150 g tumšās šokolādes
2 olas
110 g Dansukker nerafinētā brūnā cukura
85 g Dansukker ekoloģiskā cukura
1 apelsīna miziņa
30 ml svaigi spiestas apelsīnu sulas
120 g kviešu miltu
1 šķipsniņa sāls
Dekorēšanai
2 apelsīni
Sālītas pistācija
Instrukcijas
Cepeškrāsni noregulē uz 180 °C.
Katliņā izkausē sviestu un melno šokolādi. Olas sakuļ kopā ar abiem cukura veidiem, pievieno sviesta-šokolādes maisījumu un apelsīna miziņu un sulu. Caur sietiņu iesijā miltus un sāli, visu kārtīgi samaisa. Mīklu lej ietaukotā veidnē 22-24 cm diametrā un cep apmēram 20 minūtes. Šokolādes kūkas viducim ir jābūt mazliet mīkstam. Kūku pilnībā atdzesē.
Apelsīnus nomizo un sadala daiviņās. Šokolādes kūku dekorē ar apelsīnu šķēlītēm un sakapātām pistācijām.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.