Šokolādes un apelsīnu dubļu kūka

10 gab.

1 stunda

Atzīme (0 gab)

Sastāvdaļas

Kūka
150 g sviesta
150 g tumšās šokolādes
2 olas
110 g Dansukker nerafinētā brūnā cukura
85 g Dansukker ekoloģiskā cukura
1 apelsīna miziņa  
30 ml svaigi spiestas apelsīnu sulas
120 g kviešu miltu
1 šķipsniņa sāls

Dekorēšanai
2 apelsīni
Sālītas pistācija

Instrukcijas

Cepeškrāsni noregulē uz 180 °C.
Katliņā izkausē sviestu un melno šokolādi. Olas sakuļ kopā ar abiem cukura veidiem, pievieno sviesta-šokolādes maisījumu un apelsīna miziņu un sulu. Caur sietiņu iesijā miltus un sāli, visu kārtīgi samaisa. Mīklu lej ietaukotā veidnē 22-24 cm diametrā un cep apmēram 20 minūtes. Šokolādes kūkas viducim ir jābūt mazliet mīkstam. Kūku pilnībā atdzesē. 
Apelsīnus nomizo un sadala daiviņās. Šokolādes kūku dekorē ar apelsīnu šķēlītēm un sakapātām pistācijām.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Acu trifeles

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Marinēti ķirbji ar cidoniju sīrupu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Bumbieru kūka ar rozmarīnu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā. Bumbieru tarte ar kazas sieru vai ābolu pildījums virtuļiem ir tikai pāris no plašās recepšu kolekcijas, ko piedāvājam jūsu uzmanībai.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Klasiskais brūkleņu ievārījums

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.