Šokolādes un apelsīnu dubļu kūka - Receptes

Šokolādes un apelsīnu dubļu kūka

10 gab. 1 stunda
Šokolādes un apelsīnu dubļu kūka
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

    Kūka

    • 150 g sviesta
    • 150 g tumšās šokolādes
    • 2 olas
    • 110 g Dansukker nerafinētā brūnā cukura
    • 85 g Dansukker ekoloģiskā cukura
    • 1 apelsīna miziņa
    • 30 ml svaigi spiestas apelsīnu sulas
    • 120 g kviešu miltu
    • 1 šķipsniņa sāls

    Dekorēšanai

    • 2 apelsīni
    • Sālītas pistācijas

    Cepeškrāsni noregulē uz 180 °C.
    Katliņā izkausē sviestu un melno šokolādi. Olas sakuļ kopā ar abiem cukura veidiem, pievieno sviesta-šokolādes maisījumu un apelsīna miziņu un sulu. Caur sietiņu iesijā miltus un sāli, visu kārtīgi samaisa. Mīklu lej ietaukotā veidnē 22-24 cm diametrā un cep apmēram 20 minūtes. Šokolādes kūkas viducim ir jābūt mazliet mīkstam. Kūku pilnībā atdzesē. 
    Apelsīnus nomizo un sadala daiviņās. Šokolādes kūku dekorē ar apelsīnu šķēlītēm un sakapātām pistācijām.

    Šo recepti sastādīja

    Dansukker

    ;