Šokolādes torte

Atzīme (81 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Biskvītam
5 olas
100 g Dansukker baltā cukura
75 g miltu
15 g kakao
Naža gals sāls

Sviesta krēmam
500 g sviesta
200 g Dansukker baltā cukura
200 g iebiezinātā piena ar cukuru
50 g kakao
2 g vaniļas
50 g konjaka
350 g tvaicētu vai svaigu brūkleņu

Instrukcijas

Biskvīta pagatavošana: Olu dzeltenumus ar cukuru sakuļ. Olu baltumus ar sāli saputo stingrās gaisīgās putās. Dzeltenumus iecilā baltumu masā, pamīšus iemaisot sijātus miltus ar kakao. Kārtīgi izmaisa, lej tortes formā un cep 20-25 minūtes 180 °C temperatūrā.

Krēma pagatavošana: Sviestu ar cukuru puto, līdz masa kļuvusi gaisīga un viendabīga. Putošanu nepārtraucot, tievā strūkliņā pakāpeniski pielej iebiezināto pienu. Turpina putot, līdz masa kļuvusi viendabīga. Pievieno kakao, konjaku un vaniļu.

Tortes veidošana: Atdzisušu biskvītu ar garu nazi sagriež gareniski divās vai trīs loksnēs. Pirmo biskvīta kārtu pārklāj ar tvaicētām brūklenēm un uzziež daļu no krēma. Tad liek nākamo loksni un visu atkārto. Virskārtas dekorēšanai izmanto krēmu un ogas. Noliek vēsumā, jo tortei noteikti jānostāvas vismaz 10 stundas.

Receptes autori: Maija un Jānis Kairi
Fotogrāfs: Gvido Kajons

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Aveņu sirsniņas

Valentīns klāj svētku galdu

Visu mīlētāju diena ir katra diena visa gada garumā. Bet tieši 14. februārī mīlestībai ir atvēlēta īpaša vieta. Tad ir vispiemērotākais laiks pagatavot īpaši baudāmu ēdienu pagatavošanai.

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Kraukšķīgie batoniņi ar šokolādes glazūru

Ziemas izbraucieni

Lai viegli slīd, lai sārtums vaigos un priecīgs prāts! Uzņemiet enerģiju, dodoties brīvdienās uz kalniem. Šeit mēs esam apkopojuši receptes dažādiem gardumiem, kurus varēsiet ērti paņemt līdzi termosā vai mugursomā, kad dosieties izbraucienos.

Citronu tarte

Cepam ar citroniem un apelsīniem

Apelsīni un citroni saistās ar ziemu un ļoti labi noder konditorejas izstrādājumu gatavošanā. Citrusaugļi ir atsvaidzinoši, nedaudz skābeni un labi kombinējas ar citām garšām, piemēram, šokolādes un karameles garšu. Iedvesmojies no mūsu gardajām receptēm!

Apelsīnu marmelāde

Citrusaugļu laiks

Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!

Kokosriekstu un karameļu popkorns

Piektdienas atpūtas vakars

Piektdiena, iespējams, ir nedēļas labākā diena, un piektdienas atpūtas vakars ir labākais veids, kā nosvinēt darba nedēļas noslēgumu. Mums ir receptes tavam piektdienas atpūtas vakaram.