Sastāvdaļas
Biskvītam
5 olas
100 g Dansukker baltā cukura
75 g miltu
15 g kakao
Naža gals sāls
Sviesta krēmam
500 g sviesta
200 g Dansukker baltā cukura
200 g iebiezinātā piena ar cukuru
50 g kakao
2 g vaniļas
50 g konjaka
350 g tvaicētu vai svaigu brūkleņu
Instrukcijas
Biskvīta pagatavošana: Olu dzeltenumus ar cukuru sakuļ. Olu baltumus ar sāli saputo stingrās gaisīgās putās. Dzeltenumus iecilā baltumu masā, pamīšus iemaisot sijātus miltus ar kakao. Kārtīgi izmaisa, lej tortes formā un cep 20-25 minūtes 180 °C temperatūrā.
Krēma pagatavošana: Sviestu ar cukuru puto, līdz masa kļuvusi gaisīga un viendabīga. Putošanu nepārtraucot, tievā strūkliņā pakāpeniski pielej iebiezināto pienu. Turpina putot, līdz masa kļuvusi viendabīga. Pievieno kakao, konjaku un vaniļu.
Tortes veidošana: Atdzisušu biskvītu ar garu nazi sagriež gareniski divās vai trīs loksnēs. Pirmo biskvīta kārtu pārklāj ar tvaicētām brūklenēm un uzziež daļu no krēma. Tad liek nākamo loksni un visu atkārto. Virskārtas dekorēšanai izmanto krēmu un ogas. Noliek vēsumā, jo tortei noteikti jānostāvas vismaz 10 stundas.
Receptes autori: Maija un Jānis Kairi
Fotogrāfs: Gvido Kajons
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu laiks
Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Brīnišķīgais zemeņu laiks
Vasara — brīnišķīgais zemeņu laiks! Pienācis laiks izmantot visas zemeņu sniegtās iespējas. Zemenes vari ēst arī tāpat, bet vari arī ļauties iedvesmai no mūsu receptēm, kurās zemenes ir sastāvdaļa. Ja nepagūsi izbaudīt brīnišķīgo zemeņu laiku, tās var ērti sasaldēt ziemai.

Vasaras deserti
Karstā laikā ir īpaši patīkami, ja vari cienāt ar saldskābu un atsvaidzinošu vasaras desertu, ko pasniedz grila vakara vai vasaras ballītes noslēgumā. Šeit atradīsi brīnišķīgus vasaras desertus, kas noderēs gan tiem, kas vēlas vienkāršākas alternatīvas, gan tiem, kas vēlas izmēģināt ko nedaudz sarežģītāku.

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.