Šokolādes torte

Atzīme (153 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Biskvītam
5 olas
100 g Dansukker baltā cukura
75 g miltu
15 g kakao
Naža gals sāls

Sviesta krēmam
500 g sviesta
200 g Dansukker baltā cukura
200 g iebiezinātā piena ar cukuru
50 g kakao
2 g vaniļas
50 g konjaka
350 g tvaicētu vai svaigu brūkleņu

Instrukcijas

Biskvīta pagatavošana: Olu dzeltenumus ar cukuru sakuļ. Olu baltumus ar sāli saputo stingrās gaisīgās putās. Dzeltenumus iecilā baltumu masā, pamīšus iemaisot sijātus miltus ar kakao. Kārtīgi izmaisa, lej tortes formā un cep 20-25 minūtes 180 °C temperatūrā.

Krēma pagatavošana: Sviestu ar cukuru puto, līdz masa kļuvusi gaisīga un viendabīga. Putošanu nepārtraucot, tievā strūkliņā pakāpeniski pielej iebiezināto pienu. Turpina putot, līdz masa kļuvusi viendabīga. Pievieno kakao, konjaku un vaniļu.

Tortes veidošana: Atdzisušu biskvītu ar garu nazi sagriež gareniski divās vai trīs loksnēs. Pirmo biskvīta kārtu pārklāj ar tvaicētām brūklenēm un uzziež daļu no krēma. Tad liek nākamo loksni un visu atkārto. Virskārtas dekorēšanai izmanto krēmu un ogas. Noliek vēsumā, jo tortei noteikti jānostāvas vismaz 10 stundas.

Receptes autori: Maija un Jānis Kairi
Fotogrāfs: Gvido Kajons

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Burkānkūkas suflē

Valsts svētkiem un svinībām

Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.