Pamatnei
Šokolādes krēmam
Mīkstajam bezē
Sviestu izkausē un sakuļ ar cukuru un cepumu drupačām. Maisījumu izklāj kūkas formas pamatnē (diametrs 18 cm) un saspiež blīvā kārtā.
Saldo krējumu ar balto un muskovado cukuru uzkarsē.
Olu dzeltenumus viegli sakuļ. Nepārtraucot kulšanu, tievā strūkliņā pievieno karsto krējuma maisījumu. Lej atpakaļ katlā un uzkarsē līdz 85 °C.
Šokolādi sadrupina un pievieno krēma maisījumam. Pa maziem gabaliņiem sviestu. Beigās pievieno sāli. Sakuļ viendabīgā masā.
Šokolādes krēmu pārlej pamatnei un atstāj uz 2-3 stundām ledusskapī sastingt.
Olu baltumus sakuļ vieglās putās. Ūdeni, cukuru un citrona miziņu uzvāra līdz 120 °C. Tievā strūkliņā, nepārtraukti kuļot, cukura sīrupu iemaisa olu baltumos. Turpina kult, līdz masa atdzisusi.
Masu liek dekorēšanas tūtā, kas aprīkota ar dekorēšanas uzgali, un izspiež pāri šokolādes kūkai. Bezē galotnītes apdedzina ar kulinārijas degli.
Šo recepti sastādīja