Šokolādes torte ar mīksto bezē

10-12 porcijas

PT55M

1 stunda + 2-3 stundas ledusskapī

Atzīme (2 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Pamatnei
50 g sviesta
10 Digestive cepumu
3 ēdamkar. Dansukker nerafinētā cukurniedru cukura

Šokolādes krēmam
150 ml saldā krējuma
90 g Dansukker nerafinētā cukurniedru cukura
95 g Dansukker tumšā Muskovado cukura
3 olu dzeltenumi
150 g tumšās šokolādes
90 g sviesta istabas temperatūrā
1 šķipsniņa sāls

Mīkstajam bezē
2 olu baltumi
220 g Dansukker baltā cukura
100 ml ūdens
1/2 citrona sulas

Instrukcijas

Sviestu izkausē un sakuļ ar cukuru un cepumu drupačām. Maisījumu izklāj kūkas formas pamatnē (diametrs 18 cm) un saspiež blīvā kārtā.

Saldo krējumu ar balto un muskovado cukuru uzkarsē.

Olu dzeltenumus viegli sakuļ. Nepārtraucot kulšanu, tievā strūkliņā pievieno karsto krējuma maisījumu. Lej atpakaļ katlā un uzkarsē līdz 85°C.

Šokolādi sadrupina un pievieno krēma maisījumam. Pa maziem gabaliņiem sviestu. Beigās pievieno sāli. Sakuļ viendabīgā masā.

Šokolādes krēmu pārlej pamatnei un atstāj uz 2-3 stundām ledusskapī sastingt.

Olu baltumus sakuļ vieglās putās. Ūdeni, cukuru un citrona miziņu uzvāra līdz 120°C. Tievā strūkliņā, nepārtraukti kuļot, cukura sīrupu iemaisa olu baltumos. Turpina kult, līdz masa atdzisusi.

Masu liek dekorēšanas tūtā, kas aprīkota ar dekorēšanas uzgali, un izspiež pāri šokolādes kūkai. Bezē galotnītes apdedzina ar kulinārijas degli.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Brūkleņu dzēriens

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.