Sastāvdaļas
Pamatnei
50 g sviesta
10 Digestive cepumu
3 ēdamkar. Dansukker nerafinētā cukurniedru cukura
Šokolādes krēmam
150 ml saldā krējuma
90 g Dansukker nerafinētā cukurniedru cukura
95 g Dansukker tumšā Muskovado cukura
3 olu dzeltenumi
150 g tumšās šokolādes
90 g sviesta istabas temperatūrā
1 šķipsniņa sāls
Mīkstajam bezē
2 olu baltumi
220 g Dansukker baltā cukura
100 ml ūdens
1/2 citrona sulas
Instrukcijas
Sviestu izkausē un sakuļ ar cukuru un cepumu drupačām. Maisījumu izklāj kūkas formas pamatnē (diametrs 18 cm) un saspiež blīvā kārtā.
Saldo krējumu ar balto un muskovado cukuru uzkarsē.
Olu dzeltenumus viegli sakuļ. Nepārtraucot kulšanu, tievā strūkliņā pievieno karsto krējuma maisījumu. Lej atpakaļ katlā un uzkarsē līdz 85°C.
Šokolādi sadrupina un pievieno krēma maisījumam. Pa maziem gabaliņiem sviestu. Beigās pievieno sāli. Sakuļ viendabīgā masā.
Šokolādes krēmu pārlej pamatnei un atstāj uz 2-3 stundām ledusskapī sastingt.
Olu baltumus sakuļ vieglās putās. Ūdeni, cukuru un citrona miziņu uzvāra līdz 120°C. Tievā strūkliņā, nepārtraukti kuļot, cukura sīrupu iemaisa olu baltumos. Turpina kult, līdz masa atdzisusi.
Masu liek dekorēšanas tūtā, kas aprīkota ar dekorēšanas uzgali, un izspiež pāri šokolādes kūkai. Bezē galotnītes apdedzina ar kulinārijas degli.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu laiks
Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē
Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem
Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Cepsim plātsmaizes pašas
Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.