Šokolādes torte ar konjaka trifelēm

apm. 20 gabaliņi

Atzīme (0 gab)

Sastāvdaļas

200 g sviesta vai margarīna
200 g tumšās šokolādes
200 g Dansukker tumšā nerafinētā cukura
2 tējkarotes Dansukker vaniļas cukura
4 olas
250 g kviešu miltu
1/2 tējkarote cepamā pulvera
300 g dažādu riekstu

Trifeles
200 g tumšās šokolādes
150 g putukrējuma
2 ēdamkarotes Dansukker tumšā nerafinētā cukura
25 g sviesta vai margarīna
3 ēdamkarotes konjaka

Instrukcijas

Ietaukojiet apaļo cepamo formu (24 cm diametrā). Sausā pannā apcepiet riekstus. Dvielī noberziet iespējamās miziņas. Rupji sakapājiet riekstus.

Katliņā zemā temperatūrā izkausējiet taukvielas. Salauziet šokolādi un pievienojiet izkausētajām taukvielām. Maisiet līdz šokolāde izkūst. Tad noņemiet katliņu no uguns. Pievienojiet tumšo nerafinēto cukuru un vaniļas cukuru. Pievienojiet arī miltus, cepamo pulveri un riekstus. Pa vienai pievienojiet olas. Ielejiet mīklu formā un cepiet cepeškrāsns zemākajā daļā aptuveni 20 minūtes 200 grādu temperatūrā. Kūkai vidū jābūt mitrai. Ļaujiet atdzist.

Samaisiet krējumu ar nerafinēto cukuru un uzvāriet. Ieberiet krējuma maisījumā šokolādes gabaliņus un maisiet, līdz tie izkusuši. Pievienojiet taukvielas. Pievienojiet konjaku. Ļaujiet atdzist, pirms uzklājiet vai ar konditorejas šprici uzspiediet uz kūkas. Glabājiet ledusskapī. Šokolādes kūku pasniedziet sadalītu mazos gabaliņos.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Vasaras kūka

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem

Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Mandeļu kūka ar rabarberiem

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Semifredo ar aveņu un pistāciju pildījumu

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Plūškoka kolins un Rabarberu sours

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Rabarberu sīrups

Kafijas pauze saulē

Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Šokolādes kūka

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.