Sastāvdaļas
200 g sviesta vai margarīna
200 g tumšās šokolādes
200 g Dansukker tumšā nerafinētā cukura
2 tējkarotes Dansukker vaniļas cukura
4 olas
250 g kviešu miltu
1/2 tējkarote cepamā pulvera
300 g dažādu riekstu
Trifeles
200 g tumšās šokolādes
150 g putukrējuma
2 ēdamkarotes Dansukker tumšā nerafinētā cukura
25 g sviesta vai margarīna
3 ēdamkarotes konjaka
Instrukcijas
Ietaukojiet apaļo cepamo formu (24 cm diametrā). Sausā pannā apcepiet riekstus. Dvielī noberziet iespējamās miziņas. Rupji sakapājiet riekstus.
Katliņā zemā temperatūrā izkausējiet taukvielas. Salauziet šokolādi un pievienojiet izkausētajām taukvielām. Maisiet līdz šokolāde izkūst. Tad noņemiet katliņu no uguns. Pievienojiet tumšo nerafinēto cukuru un vaniļas cukuru. Pievienojiet arī miltus, cepamo pulveri un riekstus. Pa vienai pievienojiet olas. Ielejiet mīklu formā un cepiet cepeškrāsns zemākajā daļā aptuveni 20 minūtes 200 grādu temperatūrā. Kūkai vidū jābūt mitrai. Ļaujiet atdzist.
Samaisiet krējumu ar nerafinēto cukuru un uzvāriet. Ieberiet krējuma maisījumā šokolādes gabaliņus un maisiet, līdz tie izkusuši. Pievienojiet taukvielas. Pievienojiet konjaku. Ļaujiet atdzist, pirms uzklājiet vai ar konditorejas šprici uzspiediet uz kūkas. Glabājiet ledusskapī. Šokolādes kūku pasniedziet sadalītu mazos gabaliņos.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Konservēti vasaras dārzeņi
Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju raža
Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu burvība
Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.