Sastāvdaļas
Pamatnei
50 g drupinātas tumšās šokolādes
50 g sviesta
50 ml kakao pulvera
100 ml Dansukker tumšā Muscovado cukura
2 olas
75 ml miltu
1/2 tējk. cepamā pulvera
Aveņu krēms
200 g saldētu aveņu
2 tējk. Dansukker vaniļas cukura
1 ola
50 ml Dansukker želejas cukura „Multi”
20 g sviesta
Šokolādes muss
50 g tumšās šokolādes
100 g svaigā siera
2 tējk. Dansukker vaniļas cukura
200 ml saldā krējuma
Bezē
4 lielu olu baltumi (apmēram 100 ml)
200 ml Dansukker baltā cukurbiešu cukura
50 ml Dansukker glikozes sīrupa
Instrukcijas
Pamatnei
Sviestu vispirms izkausē, un tad pievieno sadrupinātu šokolādi. Olas saputo stingrās putās. Pievieno sviesta šokolādes maisījumu un iemaisa arī miltus, kakao un cepamo pulveri. Masu lej ietaukotā cepešpannā (20 cm diametrā) un 8-10 minūtes 175°C.
Aveņu krēms
Avenes vāra kopā ar cukuru 5-7 minūtes. Noņem no uguns un pievieno sviestu un viegli sakultu olu. Saputo un noliek atdzesēties. Ar šo krēma masu apziež atdzisušo pamatni un novieto saldētavā.
Šokolādes muss
Šokolādi sadrupina un saber lielā bļodā. Saldo krējumu uzkarsē un pārlej šokolādei. Maisa, līdz šokolāde izkususi. Tad liek ledusskapī atdzist. Kad atdzisis, pievieno svaigo sieru un vaniļas cukuru un kuļ, līdz masa kļūst krēmveidīga. Ja muss ir pārāk biezs, pievieno vēl nedaudz saldā krējuma.
Pamatni izņem no saldētavas, apsmērē ar šokolādes musu un liek atpakaļ saldētavā sastingt.
Bezē
Olu baltumus ar cukuru un glikozes sīrupu puto ūdens peldē, līdz cukurs izšķīdis. Trauku noņem no plīts un olu baltumus salej miksera traukā. Puto vēl vismaz 10 minūtes, tad noliek ledusskapī uz 30 minūtēm. Bezē masu caur dekorēšanas tūtiņu vai izsmērē pāri tartei un apdedzina virskārtu ar speciālo gāzes degli.
Tarti var uzglabāt saldētavā, taču pirms pasniegšanas tā vismaz 3 stundas jāatlaidina.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Konservēti vasaras dārzeņi
Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju raža
Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu burvība
Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.