Šokolādes saldējums

6 – 8 porcijas 4 stundas
Šokolādes saldējums
Vērtējums: ( 0 gab.)

Sastāvdaļas

  • 125 g Dansukker Muscovado cukura
  • 3 olu dzeltenumi
  • 2 ēdamk. kakao pulvera
  • 600 ml piena (3%)
  • 250 ml saldā krējuma
  • 100 g sakapātas tumšās šokolādes

Dekorēšanai

  • Kausēta šokolāde

Olu dzeltenumu, cukuru un kakao saputo gaisīgā masā. Pienu un saldo krējumu uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Maisot lēni pievieno olu un cukuru maisījumu, turpina karsēt 85°C . Noņem no uguns un maisot pievieno šokolādi, līdz tā izkususi. Maisījumu atdzesē aukstā ūdens peldē un liek ledusskapī vismaz 1 stundu, bet labāk atstāt uz nakti.

Masu pilda saldējuma formiņās un liek saldētavā vismaz uz 3 stundām. Pirms pasniegšanas glazē ar atdzesētu kausētu šokolādi.

Šo recepti sastādīja

Dansukker