Šokolādes saldējums

Mājās gatavots saldējums ir īpaša delikatese. To ir vienkārši pagatavot, atvēlot pietiekami laika sasalšanai. Saldējuma maigo, zīdaino struktūru nodrošina dzirdais invertētais vai arī glikozes sīrups - tas novērš ledus kristālu veidošanos, tādēļ saldējums nesasalst ciets, bet gan saglabā krēmīgu, smalku konsistenci.

6 – 8 porcijas

PT1H

4 stundas

Atzīme (46 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

125 g Dansukker Muscovado cukura
3 olu dzeltenumi
2 ēdamkar. kakao pulvera
600 ml piena (3%)
250 ml saldā krējuma
100 g sakapātas tumšās šokolādes

Dekorēšanai
Kausēta šokolāde

Instrukcijas

Olu dzeltenumu, cukuru un kakao saputo gaisīgā masā. Pienu un saldo krējumu uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Nātraukti maisot, tievā strūkliņā lēnām pievieno olu un cukuru maisījumu un turpina karsēt līdz 85 °C. Pārkarsēt nedrīkst, lai olu masa nesarecētu. Noņem no uguns un maisot pievieno šokolādi, līdz tā izkususi. Maisījumu atdzesē aukstā ūdens peldē un atstāj ledusskapī vismaz vienu stundu, bet labāk atstāt uz nakti.

Masu pilda silikona saldējuma formiņās un novieto saldētavā vismaz uz trīs stundām. Pirms pasniegšanas glazē ar atdzesētu kausētu šokolādi.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Upeņu plātsmaize ar vaniļu

Gardumi ar vasaras ogām

Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Laima tarte ar aveņu Marmora pildījumu

Burvīgās avenes

Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Plūškoka sangrija

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.