Šokolādes saldējums

Mājās gatavots saldējums ir īpaša delikatese. To ir vienkārši pagatavot, atvēlot pietiekami laika sasalšanai. Saldējuma maigo, zīdaino struktūru nodrošina dzirdais invertētais vai arī glikozes sīrups - tas novērš ledus kristālu veidošanos, tādēļ saldējums nesasalst ciets, bet gan saglabā krēmīgu, smalku konsistenci.

6 – 8 porcijas

PT1H

4 stundas

Atzīme (52 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

125 g Dansukker Muscovado cukura
3 olu dzeltenumi
2 ēdamkar. kakao pulvera
600 ml piena (3%)
250 ml saldā krējuma
100 g sakapātas tumšās šokolādes

Dekorēšanai
Kausēta šokolāde

Instrukcijas

Olu dzeltenumu, cukuru un kakao saputo gaisīgā masā. Pienu un saldo krējumu uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Nātraukti maisot, tievā strūkliņā lēnām pievieno olu un cukuru maisījumu un turpina karsēt līdz 85 °C. Pārkarsēt nedrīkst, lai olu masa nesarecētu. Noņem no uguns un maisot pievieno šokolādi, līdz tā izkususi. Maisījumu atdzesē aukstā ūdens peldē un atstāj ledusskapī vismaz vienu stundu, bet labāk atstāt uz nakti.

Masu pilda silikona saldējuma formiņās un novieto saldētavā vismaz uz trīs stundām. Pirms pasniegšanas glazē ar atdzesētu kausētu šokolādi.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Burkānkūkas suflē

Valsts svētkiem un svinībām

Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.