Šokolādes saldējums
Mājās gatavots saldējums ir īpaša delikatese. To ir vienkārši pagatavot, atvēlot pietiekami laika sasalšanai. Saldējuma maigo, zīdaino struktūru nodrošina dzirdais invertētais vai arī glikozes sīrups - tas novērš ledus kristālu veidošanos, tādēļ saldējums nesasalst ciets, bet gan saglabā krēmīgu, smalku konsistenci.
Sastāvdaļas
125 g Dansukker Muscovado cukura
3 olu dzeltenumi
2 ēdamkar. kakao pulvera
600 ml piena (3%)
250 ml saldā krējuma
100 g sakapātas tumšās šokolādes
Dekorēšanai
Kausēta šokolāde
Instrukcijas
Olu dzeltenumu, cukuru un kakao saputo gaisīgā masā. Pienu un saldo krējumu uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Nātraukti maisot, tievā strūkliņā lēnām pievieno olu un cukuru maisījumu un turpina karsēt līdz 85 °C. Pārkarsēt nedrīkst, lai olu masa nesarecētu. Noņem no uguns un maisot pievieno šokolādi, līdz tā izkususi. Maisījumu atdzesē aukstā ūdens peldē un atstāj ledusskapī vismaz vienu stundu, bet labāk atstāt uz nakti.
Masu pilda silikona saldējuma formiņās un novieto saldētavā vismaz uz trīs stundām. Pirms pasniegšanas glazē ar atdzesētu kausētu šokolādi.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ielūdz uz karstvīna svētkiem
Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.
Konditorejas izstrādājumi adventes laikam
Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.