Sastāvdaļas
500 ml saldā krējuma
100 g Dansukker Tumšā Muscovado cukura
25 g kakao pulvera
5 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
3 želatīna plāksnītes
Mērcei
125 g ķiršu
100 ml Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
50 g Dansukker niedru cukura „Demerara”
1 kanēļa standziņa
3 smaržīgie pipari
3 krustnagliņas
Instrukcijas
Izmērcē želatīna plāksnītes ūdenī. Katliņā liek krējumu, cukuru, kakao pulveri un vaniļas cukuru, uzvāra. Pievieno želatīnu. Salej četros deserta traukos vai veidnītēs. Liek ledusskapī. Katliņā ielej sīrupu, pieber niedru cukuru un garšvielas. Uzliek vāku un vāra uz lēnas uguns apm. 5 minūtes. Izņem garšvielas. Pievieno ķiršus un vāra uz lēnas uguns vēl 5 minūtes. Pudiņu pasniedz ar ķiršu mērci.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Ziemassvētku dzērieni
Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku sirsniņas
Atrodiet receptes un iedvesmu unikālām Ziemassvētku sirsniņām visiem, kas jums rūp.