Šokolādes pudiņš ar ķiršu mērci

4 porcijas

Atzīme (13 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

500 ml saldā krējuma
100 g Dansukker Tumšā Muscovado cukura
25 g kakao pulvera
5 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
3 želatīna plāksnītes

Mērcei
125 g ķiršu
100 ml Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
50 g Dansukker niedru cukura „Demerara”
1 kanēļa standziņa
3 smaržīgie pipari
3 krustnagliņas

Instrukcijas

Izmērcē želatīna plāksnītes ūdenī. Katliņā liek krējumu, cukuru, kakao pulveri un vaniļas cukuru, uzvāra. Pievieno želatīnu. Salej četros deserta traukos vai veidnītēs. Liek ledusskapī. Katliņā ielej sīrupu, pieber niedru cukuru un garšvielas. Uzliek vāku un vāra uz lēnas uguns apm. 5 minūtes. Izņem garšvielas. Pievieno ķiršus un vāra uz lēnas uguns vēl 5 minūtes. Pudiņu pasniedz ar ķiršu mērci.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Brūkleņu dzēriens

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.