Šokolādes praline

Apmēram 20 gabaliņi 1 stunda
Šokolādes praline
Vērtējums: (1gab.)

Sastāvdaļas

  • Pralinē konfekšu formiņas

Karameles pildījumam

  • 150 ml saldā krējuma
  • 45 g Dansukker nerafinētā cukurniedru cukura
  • 70 g Dansukker Dzidrā sīrupa

Glazūrai

  • 150 g tumšās šokolādes

Ieteikumi garšas papildinājumam

  • • 50 g ”turku piparu” (lakricas konfektes)
  • • 1,25 tējkar. piparmētru pulvera
  • • 1 g safrāna
  • • 2 tējkar. malta kanēļa
  • • 2 tējkar. malta kardamona

Pannā ar biezu dibenu izkausē un uzvāra cukuru, sīrupu un saldo krējumu. Vāra, līdz izveidojas bieza karameles mērce, apmēram 10 minūtes. Mazliet atdzesē.

Šokolādi sadrupina un izkausē ūdens peldē.

Praline formiņas izklāj ar kausēto šokolādi un atdzesē ledusskapī. Pēc tam izklāj otru šokolādes kārtu un atkal liek ledusskapī, līdz šokolāde pilnībā sastingusi. Atlikušo šokolādi pilda dekorēšanas tūtā.

Izvēlas pildījumu. Ja izvēlēti turku pipari vai safrāns, tad smalcināšanai izmanto piestiņu.

Izvēlētās garšvielas pievieno karameles krēmam un iepilda to dekorēšanas tūtā. Pildījumu iespiež šokolādes konfektēs, līdz paliek 1/3 tilpuma brīva. Atlikušo daļu piepilda ar izkausēto šokolādi.

Atdzesē un izņem no formiņām.

Šo recepti sastādīja

Dansukker