Šokolādes praline

Apmēram 20 gabaliņi

PT1H

1 stunda

Atzīme (46 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Pralinē konfekšu formiņas

Karameles pildījumam
150 ml saldā krējuma
45 g Dansukker nerafinētā cukurniedru cukura
70 g Dansukker Dzidrā sīrupa

Glazūrai
150 g tumšās šokolādes

Ieteikumi garšas papildinājumam
• 50 g ”turku piparu” (lakricas konfektes)
• 1,25 tējkar. piparmētru pulvera
• 1 g safrāna
• 2 tējkar. malta kanēļa
• 2 tējkar. malta kardamona

Instrukcijas

Pannā ar biezu dibenu izkausē un uzvāra cukuru, sīrupu un saldo krējumu. Vāra, līdz izveidojas bieza karameles mērce, apmēram 10 minūtes. Mazliet atdzesē.

Šokolādi sadrupina un izkausē ūdens peldē.

Praline formiņas izklāj ar kausēto šokolādi un atdzesē ledusskapī. Pēc tam izklāj otru šokolādes kārtu un atkal liek ledusskapī, līdz šokolāde pilnībā sastingusi. Atlikušo šokolādi pilda dekorēšanas tūtā.

Izvēlas pildījumu. Ja izvēlēti turku pipari vai safrāns, tad smalcināšanai izmanto piestiņu.

Izvēlētās garšvielas pievieno karameles krēmam un iepilda to dekorēšanas tūtā. Pildījumu iespiež šokolādes konfektēs, līdz paliek 1/3 tilpuma brīva. Atlikušo daļu piepilda ar izkausēto šokolādi.

Atdzesē un izņem no formiņām.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Brūkleņu dzēriens

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.