Šokolādes praline

Apmēram 20 gabaliņi

PT1H

1 stunda

Atzīme (46 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Pralinē konfekšu formiņas

Karameles pildījumam
150 ml saldā krējuma
45 g Dansukker nerafinētā cukurniedru cukura
70 g Dansukker Dzidrā sīrupa

Glazūrai
150 g tumšās šokolādes

Ieteikumi garšas papildinājumam
• 50 g ”turku piparu” (lakricas konfektes)
• 1,25 tējkar. piparmētru pulvera
• 1 g safrāna
• 2 tējkar. malta kanēļa
• 2 tējkar. malta kardamona

Instrukcijas

Pannā ar biezu dibenu izkausē un uzvāra cukuru, sīrupu un saldo krējumu. Vāra, līdz izveidojas bieza karameles mērce, apmēram 10 minūtes. Mazliet atdzesē.

Šokolādi sadrupina un izkausē ūdens peldē.

Praline formiņas izklāj ar kausēto šokolādi un atdzesē ledusskapī. Pēc tam izklāj otru šokolādes kārtu un atkal liek ledusskapī, līdz šokolāde pilnībā sastingusi. Atlikušo šokolādi pilda dekorēšanas tūtā.

Izvēlas pildījumu. Ja izvēlēti turku pipari vai safrāns, tad smalcināšanai izmanto piestiņu.

Izvēlētās garšvielas pievieno karameles krēmam un iepilda to dekorēšanas tūtā. Pildījumu iespiež šokolādes konfektēs, līdz paliek 1/3 tilpuma brīva. Atlikušo daļu piepilda ar izkausēto šokolādi.

Atdzesē un izņem no formiņām.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Burkānkūkas suflē

Valsts svētkiem un svinībām

Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.