Sastāvdaļas
50 ml Dansukker baltā cukura
100 ml Dansukker gaišā sīrupa
50 ml Dansukker glikozes sīrupa
300 ml saldā krējuma
2 ēd.kar. kakao pulvera
8 After Eights šokolādes konfekšu
1 ml 24% citronskābes
Instrukcijas
Cukuru, sīrupus, saldo krējumu un kakao pulveri katliņā samaisa un vāra 20 minūtes. Pievieno After Eights šokolādes, citronskābi, un maisot vāra vēl 5 minūtes. Īrisa gatavību pārbauda ar termometru (temperatūrai jābūt 120-125 °C) vai arī, ielejot tējkaroti masas aukstā ūdenī – ja masa neizplūst, tā ir gatava. Īrisu salej mazliet ietaukotā 15x20 cm formā un atstāj, lai sastingst. Griež gabalos un tin papīršos.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Ziemassvētku dzērieni
Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku sirsniņas
Atrodiet receptes un iedvesmu unikālām Ziemassvētku sirsniņām visiem, kas jums rūp.