Šokolādes parfe ar apelsīniem

Mūsu šokolādes parfe ar apelsīniem tiek gatavots no tumšās šokolādes, un tas ir nedaudz saldens. Apelsīni šim šokolādes parfe piešķir atspirdzinošu un skābenu garšu. Labs noslēgums pēc pikantām rudens pusdienām.

8 porcijas

PT55M

50 minūtes + 4 stunda saldētavā

Atzīme (16 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Parfe
150 g tumšās šokolādes
6 olas dzeltenumi
60 g Dansukker pūdercukura
70 g Dansukker dzidrā sīrupa
1 apelsīna miza
3 ēdamkar. apelsīnu sulas
600 ml saldā krējuma

Dekorēšanai
100 g grauzdētu riekstu

Instrukcijas

Šokolādi sakapā un izkausē karsta ūdens peldē. Atdzesē.
Olas dzeltenumu, cukuru un sīrupu sakuļ mīkstās putās. Izkausēto šokolādi iemaisa olu-cukura maisījumā. Pievieno arī sakapātu apelsīna miziņu un sulu. Saldo krējumu saputo un iemaisa krēmā. Masu lej dziļā kēksa formā, kas izklāta ar pārtikas plēvi, un novieto saldētavā uz vismaz 4-5 stundām.
Cepeškrāsni noregulē uz 175°C. Riekstus izber uz cepešplāts un apgrauzdē 5 minūtes. Seko, lai rieksti neapdeg. Atdzesētus sakapā. 
Parfe izņem no saldētas 20 minūtes pirms pasniegšanas, sadala porcijās un pārkaisa ar drupinātiem riekstiem.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Upeņu plātsmaize ar vaniļu

Gardumi ar vasaras ogām

Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Laima tarte ar aveņu Marmora pildījumu

Burvīgās avenes

Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Plūškoka sangrija

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.