Šokolādes parfe ar apelsīniem

8 porcijas 50 minūtes + 4 stunda saldētavā
Mūsu šokolādes parfe ar apelsīniem tiek gatavots no tumšās šokolādes, un tas ir nedaudz saldens. Apelsīni šim šokolādes parfe piešķir atspirdzinošu un skābenu garšu. Labs noslēgums pēc pikantām rudens pusdienām.
Šokolādes parfe ar apelsīniem
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

  • Parfe
  • 150 g tumšās šokolādes
  • 6 olas dzeltenumi
  • 60 g Dansukker pūdercukura
  • 70 g Dansukker dzidrā sīrupa
  • 1 apelsīna miza
  • 3 ēdamkar. apelsīnu sulas
  • 600 ml saldā krējuma

Dekorēšanai

  • 100 g grauzdētu riekstu

Šokolādi sakapā un izkausē karsta ūdens peldē. Atdzesē.
Olas dzeltenumu, cukuru un sīrupu sakuļ mīkstās putās. Izkausēto šokolādi iemaisa olu-cukura maisījumā. Pievieno arī sakapātu apelsīna miziņu un sulu. Saldo krējumu saputo un iemaisa krēmā. Masu lej dziļā kēksa formā, kas izklāta ar pārtikas plēvi, un novieto saldētavā uz vismaz 4-5 stundām.
Cepeškrāsni noregulē uz 175°C. Riekstus izber uz cepešplāts un apgrauzdē 5 minūtes. Seko, lai rieksti neapdeg. Atdzesētus sakapā. 
Parfe izņem no saldētas 20 minūtes pirms pasniegšanas, sadala porcijās un pārkaisa ar drupinātiem riekstiem.

Šo recepti sastādīja

Dansukker