Sastāvdaļas
Pamatne
250 g mandeļu pastas
110 g Dansukker Farīna cukura
1 olas baltums
Šokolādes sviesta krēms
75 g šokolādes
150 g sviesta
90 g Dansukker pūdercukura
1 olas dzeltenums
Dekorēšanai
250 g tumšās šokolādes
Instrukcijas
Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C.
Mandeļu pastu sarīvē. Iemaisa cukuru un olas baltumu, un visu kārtīgi sakuļ. Ar tējkaroti veido mazas piciņas un kārto tās uz cepešplāts, kas pārklāta ar cepampapīru. Cep krāsns vidējā daļā 12-14 minūtes. Pirms atdalīšanas no cepampapīra cepumiem ļauj pilnībā atdzist.
Pagatavo sviesta krēmu. Šokolādi sadrupina un izkausē karstā ūdens peldē. Sviestu sakuļ mīkstās putās, pievienojot tam pūdercukuru un olas dzeltenumu. Nepārtraukti maisot, tievā strūkliņā ielej izkausēto šokolādi, līdz izveidojas pabieza sviesta krēma masa.
Caur dekorēšanas tūtiņu vai ar silikona lāpstiņu krēmu pārklāj cepumiem un novieto saldētavā uz 15 minūtēm.
Sagatavo glazūru. Šokolādi sakapā un izkausē karstā ūdens peldē. Makarūnus izņem no saldētavas, apmērcē katru izkausētajā šokolādē un novieto uz režģa, līdz šokolāde sacietē.
Padoms! Ja vēlaties makarūniem piešķirt Ziemassvētku garšu, pievienojiet šķipsniņu kanēļa cepumu pamatnei un šķipsniņu ingvera šokolādes krēmam.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.