Šokolādes makarūni

Ar šokolādi pārklāti olbaltuma kraukšķi, pildīti ar maigu sviesta krēmu.

30-32 cepumi

1,5 stundas

Atzīme (1 gab)

Sastāvdaļas

Pamatne
250 g mandeļu pastas
110 g Dansukker Farīna cukura
1 olas baltums

Šokolādes sviesta krēms
75 g šokolādes
150 g sviesta
90 g Dansukker pūdercukura
1 olas dzeltenums

Dekorēšanai
250 g tumšās šokolādes

Instrukcijas

Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C.

Mandeļu pastu sarīvē. Iemaisa cukuru un olas baltumu, un visu kārtīgi sakuļ. Ar tējkaroti veido mazas piciņas un kārto tās uz cepešplāts, kas pārklāta ar cepampapīru.  Cep krāsns vidējā daļā 12-14 minūtes. Pirms atdalīšanas no cepampapīra cepumiem ļauj pilnībā atdzist.

Pagatavo sviesta krēmu. Šokolādi sadrupina un izkausē karstā ūdens peldē. Sviestu sakuļ mīkstās putās, pievienojot tam pūdercukuru un olas dzeltenumu. Nepārtraukti maisot, tievā strūkliņā ielej izkausēto šokolādi, līdz izveidojas pabieza sviesta krēma masa.

Caur dekorēšanas tūtiņu vai ar silikona lāpstiņu krēmu pārklāj cepumiem un novieto saldētavā uz 15 minūtēm.

Sagatavo glazūru. Šokolādi sakapā un izkausē karstā ūdens peldē. Makarūnus izņem no saldētavas, apmērcē katru izkausētajā šokolādē un novieto uz režģa, līdz šokolāde sacietē.

Padoms! Ja vēlaties makarūniem piešķirt Ziemassvētku garšu, pievienojiet šķipsniņu kanēļa cepumu pamatnei un šķipsniņu ingvera šokolādes krēmam.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Kokosriekstu un karameļu popkorns

Piektdienas atpūtas vakars

Piektdiena, iespējams, ir nedēļas labākā diena, un piektdienas atpūtas vakars ir labākais veids, kā nosvinēt darba nedēļas noslēgumu. Mums ir receptes tavam piektdienas atpūtas vakaram.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.

Chococoffee

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Pankūkas ar ābolu mērci un citronu krēmu

Pankūkas

Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens.

Apelsīnu marmelāde

Citrusaugļu laiks

Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!

Šokolādes kūka

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.