Sastāvdaļas
Pamatne
250 g mandeļu pastas
110 g Dansukker Farīna cukura
1 olas baltums
Šokolādes sviesta krēms
75 g šokolādes
150 g sviesta
90 g Dansukker pūdercukura
1 olas dzeltenums
Dekorēšanai
250 g tumšās šokolādes
Instrukcijas
Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C.
Mandeļu pastu sarīvē. Iemaisa cukuru un olas baltumu, un visu kārtīgi sakuļ. Ar tējkaroti veido mazas piciņas un kārto tās uz cepešplāts, kas pārklāta ar cepampapīru. Cep krāsns vidējā daļā 12-14 minūtes. Pirms atdalīšanas no cepampapīra cepumiem ļauj pilnībā atdzist.
Pagatavo sviesta krēmu. Šokolādi sadrupina un izkausē karstā ūdens peldē. Sviestu sakuļ mīkstās putās, pievienojot tam pūdercukuru un olas dzeltenumu. Nepārtraukti maisot, tievā strūkliņā ielej izkausēto šokolādi, līdz izveidojas pabieza sviesta krēma masa.
Caur dekorēšanas tūtiņu vai ar silikona lāpstiņu krēmu pārklāj cepumiem un novieto saldētavā uz 15 minūtēm.
Sagatavo glazūru. Šokolādi sakapā un izkausē karstā ūdens peldē. Makarūnus izņem no saldētavas, apmērcē katru izkausētajā šokolādē un novieto uz režģa, līdz šokolāde sacietē.
Padoms! Ja vēlaties makarūniem piešķirt Ziemassvētku garšu, pievienojiet šķipsniņu kanēļa cepumu pamatnei un šķipsniņu ingvera šokolādes krēmam.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Ziemassvētku dzērieni
Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku sirsniņas
Atrodiet receptes un iedvesmu unikālām Ziemassvētku sirsniņām visiem, kas jums rūp.