Šokolādes makarūni

Ar šokolādi pārklāti olbaltuma kraukšķi, pildīti ar maigu sviesta krēmu.

30-32 cepumi

PT1H

1,5 stundas

Atzīme (1 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Pamatne
250 g mandeļu pastas
110 g Dansukker Farīna cukura
1 olas baltums

Šokolādes sviesta krēms
75 g šokolādes
150 g sviesta
90 g Dansukker pūdercukura
1 olas dzeltenums

Dekorēšanai
250 g tumšās šokolādes

Instrukcijas

Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C.

Mandeļu pastu sarīvē. Iemaisa cukuru un olas baltumu, un visu kārtīgi sakuļ. Ar tējkaroti veido mazas piciņas un kārto tās uz cepešplāts, kas pārklāta ar cepampapīru.  Cep krāsns vidējā daļā 12-14 minūtes. Pirms atdalīšanas no cepampapīra cepumiem ļauj pilnībā atdzist.

Pagatavo sviesta krēmu. Šokolādi sadrupina un izkausē karstā ūdens peldē. Sviestu sakuļ mīkstās putās, pievienojot tam pūdercukuru un olas dzeltenumu. Nepārtraukti maisot, tievā strūkliņā ielej izkausēto šokolādi, līdz izveidojas pabieza sviesta krēma masa.

Caur dekorēšanas tūtiņu vai ar silikona lāpstiņu krēmu pārklāj cepumiem un novieto saldētavā uz 15 minūtēm.

Sagatavo glazūru. Šokolādi sakapā un izkausē karstā ūdens peldē. Makarūnus izņem no saldētavas, apmērcē katru izkausētajā šokolādē un novieto uz režģa, līdz šokolāde sacietē.

Padoms! Ja vēlaties makarūniem piešķirt Ziemassvētku garšu, pievienojiet šķipsniņu kanēļa cepumu pamatnei un šķipsniņu ingvera šokolādes krēmam.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Upeņu plātsmaize ar vaniļu

Gardumi ar vasaras ogām

Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Laima tarte ar aveņu Marmora pildījumu

Burvīgās avenes

Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Plūškoka sangrija

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.