Šokolādes makarūni - Receptes

Šokolādes makarūni

30-32 cepumi 1,5 stundas
Ar šokolādi pārklāti olbaltuma kraukšķi, pildīti ar maigu sviesta krēmu.
Šokolādes makarūni
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

    Pamatne

    • 250 g mandeļu pastas
    • 110 g Dansukker Farīna cukura
    • 1 olas baltums

    Šokolādes sviesta krēms

    • 75 g šokolādes
    • 150 g sviesta
    • 90 g Dansukker pūdercukura
    • 1 olas dzeltenums

    Dekorēšanai

    • 250 g tumšās šokolādes

    Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C.

    Mandeļu pastu sarīvē. Iemaisa cukuru un olas baltumu, un visu kārtīgi sakuļ. Ar tējkaroti veido mazas piciņas un kārto tās uz cepešplāts, kas pārklāta ar cepampapīru.  Cep krāsns vidējā daļā 12-14 minūtes. Pirms atdalīšanas no cepampapīra cepumiem ļauj pilnībā atdzist.

    Pagatavo sviesta krēmu. Šokolādi sadrupina un izkausē karstā ūdens peldē. Sviestu sakuļ mīkstās putās, pievienojot tam pūdercukuru un olas dzeltenumu. Nepārtraukti maisot, tievā strūkliņā ielej izkausēto šokolādi, līdz izveidojas pabieza sviesta krēma masa.

    Caur dekorēšanas tūtiņu vai ar silikona lāpstiņu krēmu pārklāj cepumiem un novieto saldētavā uz 15 minūtēm.

    Sagatavo glazūru. Šokolādi sakapā un izkausē karstā ūdens peldē. Makarūnus izņem no saldētavas, apmērcē katru izkausētajā šokolādē un novieto uz režģa, līdz šokolāde sacietē.

    Padoms! Ja vēlaties makarūniem piešķirt Ziemassvētku garšu, pievienojiet šķipsniņu kanēļa cepumu pamatnei un šķipsniņu ingvera šokolādes krēmam.

    Šo recepti sastādīja

    Dansukker

    ;