Šokolādes makarūni

Šokolādes makarūni

30-32 cepumi 1,5 stundas
Klasiski makarūni ar nelielu šokolādes “piesitienu” un kokosrieksta rotājumiem.
Šokolādes makarūni
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

    Pamatne

    • 250 g mandeļu pastas
    • 150 ml Dansukker Farīna cukura
    • 1 olas baltuma

    Šokolādes sviesta krēms

    • 150 g sviesta
    • 110 g Dansukker pūdercukura
    • 25 g kakao pulvera
    • 1 olas dzeltenums
    • 50 g auzu miltu
    • 20 g kokosriekstu skaidiņu
    • 15 ml aukstas kafijas

    Dekorēšanai

    • 250 g tumšās šokolādes
    • kokosriekstu skaidiņas

    Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C.

    Mandeļu pastu sarīvē. Cukuru ar olu baltumiem sakuļ un iemaisa mandeļu masā. Ar karotīti veido mazas bumbiņas, kārto uz plats, kas pārklāta ar cepampapīru. Cep krāsns vidējā daļā 12-14 minūtes. Pirms noņemšanas no cepampapīra ļauj atdzist pilnībā.

    Pagatavo krēmu. Sviestu sakuļ mīkstās putās un pievieno pūdercukuru, kakao pulveri un olas dzeltenumu. Auzu pārslas samaļ dzirnaviņās vai virtuves kombainā. Pievieno kokosriekstu skaidiņas un kafiju sviesta maisījumam. Visu sakuļ līdz krējuma konsistencei.

    Krēmu pārziež makarūnu pamatnes pusītēm, saliek kopā un novieto saldētavā uz 15 minūtēm.

    Sagatavo glazūru. Šokolādi sadrupina un izkausē karstā ūdens peldē. Makarūnus izņem no saldētavas un apmērcē šokolādē. Pārkaisa ar kokosriekstu skaidiņām un novieto uz restītēm, līdz šokolāde sacietē.

    Šo recepti sastādīja

    Dansukker

    ;