Šokolādes makarūni

Klasiski makarūni ar nelielu šokolādes “piesitienu” un kokosrieksta rotājumiem.

30-32 cepumi

PT1H

1,5 stundas

Atzīme (1 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Pamatne
250 g mandeļu pastas
150 ml Dansukker Farīna cukura
1 olas baltuma

Šokolādes sviesta krēms
150 g sviesta
110 g Dansukker pūdercukura
25 g kakao pulvera
1 olas dzeltenums
50 g auzu miltu
20 g kokosriekstu skaidiņu
15 ml aukstas kafijas

Dekorēšanai
250 g tumšās šokolādes
kokosriekstu skaidiņas

Instrukcijas

Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C.

Mandeļu pastu sarīvē. Cukuru ar olu baltumiem sakuļ un iemaisa mandeļu masā. Ar karotīti veido mazas bumbiņas, kārto uz plats, kas pārklāta ar cepampapīru. Cep krāsns vidējā daļā 12-14 minūtes. Pirms noņemšanas no cepampapīra ļauj atdzist pilnībā.

Pagatavo krēmu. Sviestu sakuļ mīkstās putās un pievieno pūdercukuru, kakao pulveri un olas dzeltenumu. Auzu pārslas samaļ dzirnaviņās vai virtuves kombainā. Pievieno kokosriekstu skaidiņas un kafiju sviesta maisījumam. Visu sakuļ līdz krējuma konsistencei.

Krēmu pārziež makarūnu pamatnes pusītēm, saliek kopā un novieto saldētavā uz 15 minūtēm.

Sagatavo glazūru. Šokolādi sadrupina un izkausē karstā ūdens peldē. Makarūnus izņem no saldētavas un apmērcē šokolādē. Pārkaisa ar kokosriekstu skaidiņām un novieto uz restītēm, līdz šokolāde sacietē.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Burkānkūkas suflē

Valsts svētkiem un svinībām

Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.

Piparkūku siltumnīca

Piparkūkas

Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Dzēriens “Ziemas pasaka”

Ziemassvētku dzērieni

Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.

Braunija maisījums burciņā

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku sirsniņas

Ziemassvētku sirsniņas

Atrodiet receptes un iedvesmu unikālām Ziemassvētku sirsniņām visiem, kas jums rūp.