Sastāvdaļas
Pamatne
250 g mandeļu pastas
150 ml Dansukker Farīna cukura
1 olas baltuma
Šokolādes sviesta krēms
150 g sviesta
110 g Dansukker pūdercukura
25 g kakao pulvera
1 olas dzeltenums
50 g auzu miltu
20 g kokosriekstu skaidiņu
15 ml aukstas kafijas
Dekorēšanai
250 g tumšās šokolādes
kokosriekstu skaidiņas
Instrukcijas
Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C.
Mandeļu pastu sarīvē. Cukuru ar olu baltumiem sakuļ un iemaisa mandeļu masā. Ar karotīti veido mazas bumbiņas, kārto uz plats, kas pārklāta ar cepampapīru. Cep krāsns vidējā daļā 12-14 minūtes. Pirms noņemšanas no cepampapīra ļauj atdzist pilnībā.
Pagatavo krēmu. Sviestu sakuļ mīkstās putās un pievieno pūdercukuru, kakao pulveri un olas dzeltenumu. Auzu pārslas samaļ dzirnaviņās vai virtuves kombainā. Pievieno kokosriekstu skaidiņas un kafiju sviesta maisījumam. Visu sakuļ līdz krējuma konsistencei.
Krēmu pārziež makarūnu pamatnes pusītēm, saliek kopā un novieto saldētavā uz 15 minūtēm.
Sagatavo glazūru. Šokolādi sadrupina un izkausē karstā ūdens peldē. Makarūnus izņem no saldētavas un apmērcē šokolādē. Pārkaisa ar kokosriekstu skaidiņām un novieto uz restītēm, līdz šokolāde sacietē.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.