Šokolādes kūka Eglīte
Šī ir viegli pagatavojama recepte, kuras rezultāts kalpos par iepriecinājumu, mazu dāvaniņu vai našķi Ziemassvētku galdā. Tumšais Farīna cukurs piešķirs tai piesātinātu aromātu, bet karameļu spieķīši, pūdercukura glazūra un citi Ziemassvētku ēdamie dekori izrotās kūciņas atbilstoši noskaņai.
Sastāvdaļas
150 g sviesta
75 g tumšās vai piena šokolādes
150 g Dansukker Farīna cukura
130 g ekoloģiskā cukurbiešu vai cukurniedru cukura
3 olas
135 g kviešu miltu
25 g kakao pulvera
2 šķipsniņas sāls
Dekorācijai
Piparmētru karameļu spieķīši
Pūdercukura glazūra
putukrējums
rotājumi
Instrukcijas
Cepeškrāsni noregulē uz 200 °C.
Ietauko taisnstūra kūkas formu ar izņemamu pamatni izmēros 13x36 cm.
Izkausē sviestu. Šokolādi sakapā un iemaisa sviestā. Maisa līdz viendabīgai masai, pakāpeniski pievienojot cukuru. Pa vienai pievieno arī olas.
Miltus, kakao pulveri un sāli samaisa atsevišķā traukā un tad iemaisa kakao masā. Mīklu lej ietaukotajā kūkas formā un cep krāsns vidējā daļā 10-12 minūtes. Ļauj pilnībā atdzist.
Kūku izņem no formas, sagriež trīsstūros un dekorē ar putukrējumu, pūdercukura glazūru un pārējiem rotājumiem. No karameļu stienīšiem izveido “kājiņu”.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.