Šokolādes kūka Eglīte

Šokolādes kūka Eglīte

6 šķēles 1 stunda
Šī ir viegli pagatavojama recepte, kuras rezultāts kalpos par iepriecinājumu, mazu dāvaniņu vai našķi Ziemassvētku galdā. Tumšais Farīna cukurs piešķirs tai piesātinātu aromātu, bet karameļu spieķīši, pūdercukura glazūra un citi Ziemassvētku ēdamie dekori izrotās kūciņas atbilstoši noskaņai.
Šokolādes kūka Eglīte
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

  • 150 g sviesta
  • 75 g tumšās vai piena šokolādes
  • 150 g Dansukker Farīna cukura
  • 130 g ekoloģiskā cukurbiešu vai cukurniedru cukura
  • 3 olas
  • 135 g kviešu miltu
  • 25 g kakao pulvera
  • 2 šķipsniņas sāls

Dekorācijai

Cepeškrāsni noregulē uz 200 °C.

Ietauko taisnstūra kūkas formu ar izņemamu pamatni izmēros 13x36 cm.

Izkausē sviestu. Šokolādi sakapā un iemaisa sviestā. Maisa līdz viendabīgai masai, pakāpeniski pievienojot cukuru. Pa vienai pievieno arī olas.

Miltus, kakao pulveri un sāli samaisa atsevišķā traukā un tad iemaisa kakao masā. Mīklu lej ietaukotajā kūkas formā un cep krāsns vidējā daļā 10-12 minūtes. Ļauj pilnībā atdzist.

Kūku izņem no formas, sagriež trīsstūros un dekorē ar putukrējumu, pūdercukura glazūru un pārējiem rotājumiem. No karameļu stienīšiem izveido “kājiņu”.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

;