Šokolādes kūka Eglīte
Šī ir viegli pagatavojama recepte, kuras rezultāts kalpos par iepriecinājumu, mazu dāvaniņu vai našķi Ziemassvētku galdā. Tumšais Farīna cukurs piešķirs tai piesātinātu aromātu, bet karameļu spieķīši, pūdercukura glazūra un citi Ziemassvētku ēdamie dekori izrotās kūciņas atbilstoši noskaņai.
Sastāvdaļas
150 g sviesta
75 g tumšās vai piena šokolādes
150 g Dansukker Farīna cukura
130 g ekoloģiskā cukurbiešu vai cukurniedru cukura
3 olas
135 g kviešu miltu
25 g kakao pulvera
2 šķipsniņas sāls
Dekorācijai
Piparmētru karameļu spieķīši
Pūdercukura glazūra
putukrējums
rotājumi
Instrukcijas
Cepeškrāsni noregulē uz 200 °C.
Ietauko taisnstūra kūkas formu ar izņemamu pamatni izmēros 13x36 cm.
Izkausē sviestu. Šokolādi sakapā un iemaisa sviestā. Maisa līdz viendabīgai masai, pakāpeniski pievienojot cukuru. Pa vienai pievieno arī olas.
Miltus, kakao pulveri un sāli samaisa atsevišķā traukā un tad iemaisa kakao masā. Mīklu lej ietaukotajā kūkas formā un cep krāsns vidējā daļā 10-12 minūtes. Ļauj pilnībā atdzist.
Kūku izņem no formas, sagriež trīsstūros un dekorē ar putukrējumu, pūdercukura glazūru un pārējiem rotājumiem. No karameļu stienīšiem izveido “kājiņu”.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu laiks
Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē
Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem
Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Cepsim plātsmaizes pašas
Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.