Šokolādes kūka Eglīte

Šī ir viegli pagatavojama recepte, kuras rezultāts kalpos par iepriecinājumu, mazu dāvaniņu vai našķi Ziemassvētku galdā. Tumšais Farīna cukurs piešķirs tai piesātinātu aromātu, bet karameļu spieķīši, pūdercukura glazūra un citi Ziemassvētku ēdamie dekori izrotās kūciņas atbilstoši noskaņai.

6 šķēles

PT55M

1 stunda

Atzīme (1 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

150 g sviesta
75 g tumšās vai piena šokolādes
150 g Dansukker Farīna cukura
130 g ekoloģiskā cukurbiešu vai cukurniedru cukura
3 olas
135 g kviešu miltu
25 g kakao pulvera
2 šķipsniņas sāls

Dekorācijai
Piparmētru karameļu spieķīši
Pūdercukura glazūra
putukrējums
rotājumi

Instrukcijas

Cepeškrāsni noregulē uz 200 °C.

Ietauko taisnstūra kūkas formu ar izņemamu pamatni izmēros 13x36 cm.

Izkausē sviestu. Šokolādi sakapā un iemaisa sviestā. Maisa līdz viendabīgai masai, pakāpeniski pievienojot cukuru. Pa vienai pievieno arī olas.

Miltus, kakao pulveri un sāli samaisa atsevišķā traukā un tad iemaisa kakao masā. Mīklu lej ietaukotajā kūkas formā un cep krāsns vidējā daļā 10-12 minūtes. Ļauj pilnībā atdzist.

Kūku izņem no formas, sagriež trīsstūros un dekorē ar putukrējumu, pūdercukura glazūru un pārējiem rotājumiem. No karameļu stienīšiem izveido “kājiņu”.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.