Šokolādes kūciņa

Atzīme (13 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Biskvītam
1 ola
175 g Dansukker Farīna cukura
150 g kefīra
50 g brūkleņu ievārījuma
2 g kanēļa
175 g miltu
1 g cepamā pulvera
50 g sviesta

Pildījumam
250 g tumšās šokolādes
40 g sviesta
60 g saldā krējuma
Saldētas dzērvenes

Glazūrai
Tumšā šokolāde

Instrukcijas

Pagatavo biskvītu: sviestu ar cukuru puto, pievienojot pa vienai olai. Pielej kefīru un pievieno brūkleņu ievārījumu. Sausās sastāvdaļas sajauc kopā un iecilā maisījumā. Lej cepamformā, kurā ieklāts pergaments, vai liek papīra kēksu formiņās. Cep krāsns vidusdaļā 175°C 20 minūtes.

Kad atdzisis, sagriež 2x2 cm kvadrātiņos.

Pagatavo pildījumu: tumšo šokolādi izkausē ūdens peldē kopā ar sviestu. Pielej saldo krējumu un visu uzputo. Masu pilda dekorēšanas tūtiņā un ar to zīmē aplīšus uz biskvīta kvadrātiņiem. Vidū liek dzērveni.
Kūciņas glazē ar ūdens peldē izkausētu tumšo šokolādi un dekorē ar baltajām cukura pērlītēm vai citiem rotājumiem.

Receptes autore - Dina Gira

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Burkānkūkas suflē

Valsts svētkiem un svinībām

Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.