Šokolādes kūciņa

Atzīme (13 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Biskvītam
1 ola
175 g Dansukker Farīna cukura
150 g kefīra
50 g brūkleņu ievārījuma
2 g kanēļa
175 g miltu
1 g cepamā pulvera
50 g sviesta

Pildījumam
250 g tumšās šokolādes
40 g sviesta
60 g saldā krējuma
Saldētas dzērvenes

Glazūrai
Tumšā šokolāde

Instrukcijas

Pagatavo biskvītu: sviestu ar cukuru puto, pievienojot pa vienai olai. Pielej kefīru un pievieno brūkleņu ievārījumu. Sausās sastāvdaļas sajauc kopā un iecilā maisījumā. Lej cepamformā, kurā ieklāts pergaments, vai liek papīra kēksu formiņās. Cep krāsns vidusdaļā 175°C 20 minūtes.

Kad atdzisis, sagriež 2x2 cm kvadrātiņos.

Pagatavo pildījumu: tumšo šokolādi izkausē ūdens peldē kopā ar sviestu. Pielej saldo krējumu un visu uzputo. Masu pilda dekorēšanas tūtiņā un ar to zīmē aplīšus uz biskvīta kvadrātiņiem. Vidū liek dzērveni.
Kūciņas glazē ar ūdens peldē izkausētu tumšo šokolādi un dekorē ar baltajām cukura pērlītēm vai citiem rotājumiem.

Receptes autore - Dina Gira

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Ķiplokugurķīši

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu koblers

Kazeņu burvība

Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.