Šokolādes konfektes

40 gabaliņi
Šokolādes konfektes
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

  • 100 g sviesta
  • 20 g kakao
  • 200 ml saldā krējuma
  • 210 g Dansukker tumšā Muscovado cukura
  • 140 g Dansukker Dzidrā sīrupa
  • 2 tējkar. Dansukker Vaniļas cukura
  • 100 g tumšās šokolādes dekorēšanai

Visas sastāvdaļas, izņemot šokolādi, liek katlā ar biezu pamatni un uzvāra. Nepārtraukti maisot, uzkarsē līdz 125 °C. Temperatūru ieteicams pārbaudīt ar termometru vai, pilienu masas iepilinot glāzē auksta ūdens. Ja izveidojas apaļa, elastīga bumbiņa, īrisa krēms ir gatavs. Nepieciešamo krēma temperatūru iespējams sasniegt 30-40 minūtēs.
Īrisu izlej uz paplātes, kas pārklāta ar pergamenta papīru. Kad atdzisis, sagriež gabaliņos.
Karstā ūdens peldē izkausē šokolādi. Īrisa gabaliņus katru iemērc šokolādē un noliek malā, līdz šokolāde sastingusi. Ietin krāsainos papīriņos vai kārto konfekšu kārbā.

Šo recepti sastādīja

Dansukker