Sastāvdaļas
100 g sviesta
20 g kakao
200 ml saldā krējuma
210 g Dansukker tumšā Muscovado cukura
140 g Dansukker Dzidrā sīrupa
2 tējkar. Dansukker Vaniļas cukura
100 g tumšās šokolādes dekorēšanai
Instrukcijas
Visas sastāvdaļas, izņemot šokolādi, liek katlā ar biezu pamatni un uzvāra. Nepārtraukti maisot, uzkarsē līdz 125 °C. Temperatūru ieteicams pārbaudīt ar termometru vai, pilienu masas iepilinot glāzē auksta ūdens. Ja izveidojas apaļa, elastīga bumbiņa, īrisa krēms ir gatavs. Nepieciešamo krēma temperatūru iespējams sasniegt 30-40 minūtēs.
Īrisu izlej uz paplātes, kas pārklāta ar pergamenta papīru. Kad atdzisis, sagriež gabaliņos.
Karstā ūdens peldē izkausē šokolādi. Īrisa gabaliņus katru iemērc šokolādē un noliek malā, līdz šokolāde sastingusi. Ietin krāsainos papīriņos vai kārto konfekšu kārbā.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.